Νικηφόρα άρχισε το 2023 ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι έκαναν ποδαρικό στο νέο έτος με τρίποντο στη Λιβαδειά επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού και διεύρυναν τη διαφορά τους απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ στους επτά βαθμούς πριν απ’ το μεταξύ τους κυριακάτικο (8/1) ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Χρυσός» σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος, όπως και στο ματς του α’ γύρου στη Λεωφόρο, πέτυχε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού επί των Βοιωτών. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακή στο παιχνίδι της αλλά πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη έπειτα από δύο σερί γκέλες στη Super League και τις ισοπαλίες (1-1) με Ιωνικό και ΟΦΗ.

Οι Πράσινοι άργησαν να απειλήσουν στο α’ ημίχρονο αλλά ουσιαστικά στην πρώτη τους καλή συνεργασία άνοιξαν το σκορ. Στο 35′ ο Μάγκνουσον «γέμισε» θαυμάσια για τον Σπόραρ, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Βέρμπιτς που ακολούθησε τη φάση και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Στο φινάλε του α’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 45’+3′ ο Παλάσιος έπιασε ωραίο σουτ αλλά ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε έστω και δύσκολα και στο 45’+4′ ο Σπόραρ έκανε εξαιρετική κίνηση αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Λεβαδειακού.

Στο 55′ οι Πράσινοι είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Παλάσιος για το 0-2, ενώ ο Λεβαδειακός απάντησε στο 64′ με σουτ του Βρακά που εξουδετέρωσε με καταπληκτικό τρόπο ο Μπρινιόλι.

Στο 80′ ο Τιμοτέους Πούχατς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και στο αμέσως επόμενο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο τελείωμα. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη που έκανε την τελική πάσα στον Πολωνό αμυντικό.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (64’ Μεχία), Συμελίδης (84’ Γιαννιώτας), Τόρο (76’ Λούα Λούα), Νίκας (46’ Βρακάς), Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (80’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης).