Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε εξαιρετικά δύσκολη μετά την προ εβδομάδας ήττα με 2-0 στην Τούμπα. Και το νέο αρνητικό αποτέλεσμα που ακολούθησε με τον Δικέφαλο στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, έκανε επιτακτική την ανάγκη των Πρασίνων για να αντιδράσουν.

Πράγματι το Τριφύλλι στο τρίτο σερί ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε διάστημα εννέα ημερών, πέρα από το πάθος, την ένταση και τη μεγάλη δίψα που έβγαλε στο γήπεδο δείχνοντας τρομερή θέληση για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, θύμισε στο παιχνίδι του τον καλό Παναθηναϊκό. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό στο φινάλε καθώς οι Πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ και αποχαιρετούν τη διοργάνωση που κατέκτησαν την περασμένη σεζόν. Πλέον το Τριφύλλι στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στη μάχη του πρωταθλήματος, όπου τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη με στόχο να παραμείνει στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε νωρίς στο παιχνίδι -μόλις στο 5’- έπειτα από ωραία συνεργασία των Σπόραρ, Παλάσιος και Βαγιαννίδη. Ο νεαρός δεξιός μπακ σέντραρε από δεξιά κι η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό που σούταρε με δύναμη. Έπειτα από κόντρες, ο Τσόκαϊ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε νέο σουτ που κατέληξε στα χέρια του Κοτάρσκι. Στο 17’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με δυνατό διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς που ήταν άστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό το Τριφύλλι βρήκε το γκολ που αναζητούσε απ’ το ξεκίνημα του ματς. Στο 18’ ο Τσέριν με ένα καταπληκτικό σουτ από τα 20 μέτρα, έστειλε την μπάλα… συστημένη στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι για το 1-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες αλλά ελάχιστες φάσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη πάντως χάθηκε για τον Παναθηναϊκό καθώς στο 45’+2’ ο Μπερνάρ κουβάλησε μπάλα για αρκετά μέτρα και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Σπόραρ, ο οποίος όμως αν και βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε ψηλά άουτ. 

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη -αντί του Τσόκαϊ- τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Μάλιστα στο 54’ ο Αργεντινός λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά που όμως κατέληξε αρκετά άουτ. Στο 64’ ο Τσέριν απείλησε και πάλι από μακρινή απόσταση αλλά αυτή τη φορά το σουτ που δοκίμασε, προσέκρουσε στο σώμα του Ολιβέιρα και κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι.

Στο 74’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σάντσες είχε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ίνγκασον από κοντινή απόσταση, ενώ, στην αμέσως επόμενη φάση (και πάλι από εκτέλεση κόρνερ) ο διαιτητής, έπειτα από υπόδειξη του VAR και on field review, καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Τσέριν σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Σβαμπ. Στο 78’ ο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1 παρά την προσπάθεια του Λοντίγκιν, ο οποίος έπεσε στη σωστή γωνία αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Στο 80’ ο Κλέινχεϊσλερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στο 81’ είχε ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση εντός περιοχής ήταν αρκετά άστοχο. Ο ΠΑΟΚ, που απείλησε ξανά με «σκαφτό» του Ολιβέιρα στο 87’, τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τόμας στο 91’ για χτύπημα στο πρόσωπο του Σάρλια.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Πούχατς (80’ Χουάνκαρ), Σάρλια, Κουρμπέλης (66’ Σάντσες), Ρουμπέν, Τσέριν, Τσόκαϊ (46’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (66’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (80’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες (85’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (79’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (88’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (88’ Τόμας).