Ο Παναθηναϊκός πετούσε φωτιές στην επίθεση και έφτασε σε μια πολύτιμη νίκη επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο, επιστρέφοντας παράλληλα στην κορυφή της Super League. Οι Πράσινοι ήταν εκρηκτικοί στο παιχνίδι τους, πέτυχαν δύο γκολ με τους Αργεντινούς Μαντσίνι και Παλάσιος, είχαν τρία δοκάρια με Κουρμπέλη και Χουάνκαρ (δις) κι έχασαν κι άλλες κλασικές ευκαιρίες για μια ευρύτερη επικράτηση.

Η Λεωφόρος ήταν για ακόμα ένα ματς «λάβα», το Τριφύλλι έβγαλε πολλές επιθετικές αρετές στο γήπεδο παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πανηγύρισε μια δίκαιη επικράτηση που επανέφερε την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας: στο +2 απ’ την ΑΕΚ που έχει ένα ματς λιγότερο, στο +5 απ’ τον Ολυμπιακό και στο +7 απ’ τον ΠΑΟΚ, μια στροφή πριν απ’ το φινάλε της regular season.

Στο 61ο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας στο πρωτάθλημα (ισοφάρισε τον Γιάτσεκ Γκμοχ), οι Πράσινοι είχαν μόλις στο 4′ μια καλή εκτέλεση φάουλ με τον Μάγκνουσον, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Παναιτωλικού. Το Τριφύλλι είχε ακόμα δύο καλές στιγμές πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου καθώς στο 7’ συνδυάστηκαν ωραία ο Σπόραρ με τον Τσέριν με τον τελευταίο να ξεμαρκάρεται, να πασάρει για τον Μαντσίνι, ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι δίχως επιτυχία. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κώτσιρας άνοιξε εξαιρετικά για τον Τσέριν που σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις μέσα απ’ την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυνόμενων και απομακρύνθηκε.

Ο ρυθμός έπεσε για μερικά λεπτά αλλά μετά το 25’ οι Πράσινοι πάτησαν… γκάζι και είχαν ένα εκρηκτικό διάστημα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με δύο δοκάρια κι άλλες τέσσερις καλές στιγμές. Αρχικά, στο 27’ ο Σενγκέλια, έπειτα απ’ το επιθετικό πρέσινγκ των παικτών του Τριφυλλιού, αναγκάστηκε να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω. Ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος, πήρε την μπάλα, πέρασε τον Γκράτερολ αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση κόπηκε απ’ τον Λάρσον προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Αμέσως μετά (28’), από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ο Σένκεφελντ έστειλε την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά, ενώ στο 35’ ο Κουρμπέλης απείλησε με σουτ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή. Ο αρχηγός «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Παναιτωλικού στο 39’ με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή, ενώ στο 41’ ο Παναθηναϊκός είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Χουάνκαρ σε μια επιθετική ενέργεια κατά την οποία… κρύφτηκε η μπάλα απ’ τους Πράσινους. Ο Ρουμπέν έβγαλε θαυμάσια διαγώνια ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Χουάνκαρ, ο οποίος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός με τρομερό τακουνάκι έστρωσε για τον Ισπανό, ο οποίος σούταρε με το δεξί στέλνοντας ξανά την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Έστω και χωρίς να έχει σκοράρει, ο Παναθηναϊκός μπήκε με πολλή φόρα στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγώντας το γκολ, το οποίο άγγιξε στο 58’ έχοντας τρίτο δοκάρι! Και πάλι ο Χουάνκαρ με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής σημάδεψε το «σίδερο». Τελικά το Τριφύλλι βρήκε το γκολ που άξιζε στο 62’ με τον Μαντσίνι. Ο Παλάσιος κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και σούταρε με δύναμη. Ο Γκράτερολ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Κουρμπέλης που είχε πατήσει τη μικρή περιοχή με μια πανέξυπνη ασίστ, έβγαλε απέναντι στο άδειο τέρμα τον Μαντσίνι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν το δεύτερο γκολ του Αργεντινού με το Τριφύλλι μετά το τέρμα επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη…

Στο 75’ οι Πράσινοι άγγιξαν ξανά το γκολ καθώς έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Παλάσιος, ο Σπόραρ βγήκε απέναντι απ’ τον Γκράτερολ που όμως κατόρθωσε να απομακρύνει τον κίνδυνο στο «τσίμπημα» του Σλοβένου φορ. Ακόμα μια καλή ευκαιρία είχε ο Παναθηναϊκός στο 79’ με τον Ιωαννίδη. Ο στράικερ του Τριφυλλιού έκανε ωραία ενέργεια απ’ τα πλάγια στρώνοντας για τον Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Τελικά η νίκη «κλείδωσε» στο 85’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν και καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη. Ο Γκράτερολ απέτρεψε το γκολ με μια ενστικτώδη απόκρουση αλλά ο Παλάσιος που καιροφυλακτούσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή γράφοντας το 2-0. Ο «Τούκου» έφτασε τα έξι γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα και συνολικά τα 17 στη Super League την τελευταία διετία.

Στη μοναδική στιγμή που απείλησε ο Παναιτωλικός με τον Σενγκέλια στο 91’, ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να κρατήσει για ακόμα μια φορά το μηδέν στην άμυνα…

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (87’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (86’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μαντσίνι (72’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός: Γκράτερολ, Λάρσον, Μαλής, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (86’ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86’ Νοσίρου), Χουάνπι (72’ Μπουζούκης), Σενγκέλια, Ντουάρτε (72’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ζοάο Πέντρο).