Κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Πράσινοι απέσπασαν ισοπαλία (0-0) στην έδρα της ΑΕΚ και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της πρεμιέρας των play offs της Super League.

Ωστόσο, η εικόνα και η έκβαση του αγώνα αλλοιώθηκε πλήρως από έναν ανεπαρκή και επικίνδυνο ρέφερι, τον οποίο όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι παρά την ομόφωνη απόφαση της Super League για elite διαιτητές στα play offs. Ο Μαυροβούνιος Νταμπάνοβιτς πραγματοποίησε μια διαιτησία βγαλμένη απ’ τις χειρότερες εποχές της «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποφάσεις αδιανόητες με τις οποίες αδίκησε κατάφορα τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία…

Αρχικά, αρνήθηκε να τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα σε δύο περιπτώσεις τον Άμραμπατ, ο οποίος είχε δει κίτρινη στο 19’ και δύο φορές (32’ για φάουλ στον Χουάνκαρ και 42’ για χέρι με πρόθεση) υπέπεσε σε καταφανέστατη παράβαση και θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. Αντί όμως να τον βγάλει ο Νταμπάνοβιτς απ’ το παιχνίδι, τελικά τον έβγαλε ο προπονητής του στο ημίχρονο για να συνεχίσει το ματς με έντεκα παίκτες… Παράλληλα, ο Μαυροβούνιος δεν είδε το επίσης καταφανέστατο χέρι του Χατζισαφί εντός περιοχής στο 36’. Μάλιστα, σ’ αυτή την περίπτωση ούτε ο VAR τον κάλεσε για έλεγχο της φάσης, μολονότι ο αμυντικός της ΑΕΚ βρήκε ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του!

Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς ήταν καθόλα εχθρική προς τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, το οποίο λίγο έλειψε να αλλοιώσει ολοκληρωτικά στις καθυστερήσεις καταλογίζοντας ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε διεκδίκηση της μπάλας του Παλάσιος με τον Αραούχο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο VAR παρενέβη αποδίδοντας δικαιοσύνη για μια φάση που όμως θα έπρεπε να έχει τελειώσει εν τη γενέσει της…

Στο αμιγώς ποδοσφαιρικό σκέλος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο γήπεδο με μεγάλη προσήλωση στην τακτική τους ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και αμέσως πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ μη μπορώντας να βρει διέξοδο προσπάθησε να γίνει απειλητική από μακρινή απόσταση δίχως όμως να κινδυνεύσει ο Μπρινιόλι.

Το Τριφύλλι είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο 41’ με έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Απ’ την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ απείλησε στο 42’ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Ρότα που έφυγε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τρομερή τριπλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Στο 46’ έπειτα από θαυμάσια προσπάθεια του Χουάνκαρ, ο Μαντσίνι νικήθηκε απ’ τον Αθανασιάδη, ο οποίος απέκρουσε και το σουτ του Ιωαννίδη, ενώ ο Τσέριν αμέσως μετά σούταρε ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ θέλησε να απαντήσει στο 47’ με αντεπίθεση και σουτ του Γιόνσον, στο οποίο όμως αντέδρασε εξαιρετικά ο Μπρινιόλι. Ο Γιόνσον στο επόμενο λεπτό (48’) είχε και μια κεφαλιά που κατέληξε άουτ, ενώ το Τριφύλλι απείλησε και πάλι στο 52’ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση, σούταρε μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Μήτογλου έκανε την προβολή με την μπάλα να καταλήγει στον Αθανασιάδη.

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος, έλειψαν οι καλές φάσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός πάντως συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα με τον Γιοβάνοβιτς να ανανεώνει την ενδεκάδα της ομάδας με την είσοδο του Μπερνάρ και του Κλεϊνχέισλερ στο 65’, του Βέρμπιτς στο 80’ και του Τσόκαϊ στο 88’. Ο Αλβανός αμυντικός χαφ του Τριφυλλιού αποβλήθηκε στο 98’ για μαρκάρισμα στον Πινέδα καθώς αρχικά ο Νταμπάνοβιτς έδωσε κίτρινη κάρτα αλλά έπειτα από υπόδειξη του VAR, είδε τη φάση σε βίντεο και τον τιμώρησε με απευθείας κόκκινη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες στο γήπεδο.

Στο φινάλε ο απίθανος Νταμπάνοβιτς έκανε ό,τι μπορούσε για να τινάξει στον αέρα το ματς. «Είδε» και καταλόγισε πέναλτι του Παλάσιος στον Αραούχο στο 110’ σε μια φάση όμως όπου ο φορ της ΑΕΚ έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον άσο του Τριφυλλιού που πρώτος «τσίμπησε» την μπάλα, ενώ είχε προηγηθεί κι άλλο επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα! Τελικά έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο Μαυροβούνιος έδωσε επιθετικό φάουλ και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε στο 0-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70’ Σιντιμπέ), Χατζισαφί, Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70’ Μάνταλος), Άμραμπατ (46’ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (88’ Τσόκαϊ), Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς).