Δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το αποτέλεσμα που άξιζε, καθώς αυτή την φορά ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 1-0, για την 24η αγωνιστική στην Super League Ελλάδα.

Εκτός από τους τρεις βαθμούς, σε ένα ματς το οποίο ήλεγχαν σε γενικές γραμμές αλλά δεν κέρδισαν αφού ήταν επιπόλαιοι στην τελική τους ενέργεια, οι «πράσινοι» έχασαν ενόψει Ατρόμητου και τον Μέστο, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά στο πρώτο ημίχρονο, ανέκτησε σταδιακά την κατοχή της μπάλας εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του αντιπάλου του, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Χάνοντας την καλύτερή του ευκαιρία πριν το ημίωρο, με τον Καλτσά, κι ενώ ο Βλαχοδήμος είχε επίσης κάποιες ημιτελείς ενέργειες…

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με το «τριφύλλι» να μην απειλείται σχεδόν καθόλου και να προσπαθεί να σκοράρει κυρίως από «στημένες» μπάλες, με τις κεφαλιές των Μολέδο και Μπεργκ όμως να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, άλλαξαν σύστημα με τη διπλή αλλαγή του Πογιέτ και αφού πρώτα βρέθηκαν κοντά στο γκολ στην ίδια φάση με τους Αραβίδη και Βάργκας, τα… κατάφεραν με τον δεύτερο, ο οποίος δεν είπε «όχι» στο χέρι… δώρο του Βλαχοδήμου, που του επέτρεψε να εκτελέσει φάουλ από πλεονεκτική θέση, νικώντας τον Στιλ για το 1-0!

Ο Αντρέα Στραματσόνι έριξε στον αγώνα και τον Μαμούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας με δυο επιθετικούς, ωστόσο η κίνησή του δεν απέδωσε καρπούς ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση και με παίκτη λιγότερο.

ΣΚΟΡΕΡ: 78′ Βάργκας

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (75’ Τζανετόπουλος), Σιμόες, Βάργκας, Πλατέλλας (64’ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64’ Αραβίδης).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (81’ Μαμούτε), Εσιέν (75’ Κουτρουμπής), Καλτσάς (67’ Βιγιαφάνιες), Βλαχοδήμος, Μπεργκ.