Μετά τα επιτυχημένα διήμερα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας το 2008 ο Kevin Schwantz με την ομάδα του επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα για μια νέα σειρά μαθημάτων στην πίστα των Σερρών στις 6 και 7 Μαΐου 2010.

Παράλληλα, 2 ακόμη οδηγοί θρύλοι της ομάδας του RIZLA-SUZUKI, MotoGP Team, Loris Capirossi και Alvaro Bautista έρχονται στην Ελλάδα για 1η φορά, στις 4 Μαΐου 2010 για να παρευρεθούν στο party που διοργανώνει η 2Δέλτα και το περιοδικό MOTO GP WORLD προς τιμήν του Kevin Schwantz στο club Candy ( πίστα καρτ Αγίου Κοσμά ) αλλά και για να γνωριστούν με το ελληνικό κοινό της μοτοσικλέτας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τις χορηγίες της Rizla, της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ( η οποία εισάγει επίσημα τις μοτοσικλέτες SUZUKI ), και της Rizla – Suzuki MotoGP Team υπό τη διοργάνωση της 2ΔΕΛΤΑ Τηλεοπτικές παραγωγές ΕΠΕ.

Ο Kevin Schwantz ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες μοτοσικλέτας όλων των εποχών θα βρεθεί ξανά στην πίστα των Σερρών με συνοδηγούς 6 ακόμη εκπαιδευτές διεθνούς επιπέδου και 7 μοτοσικλέτες SUZUKI GSX-R για να διδάξει τα μυστικά της γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης σε Έλληνες αναβάτες μοτοσικλετών SUZUKI .

Ο ίδιος ο Kevin Schwantz λέει: « Ανυπομονώ να ξαναβρεθώ στην Πίστα των Σερρών, στην Ελλάδα. Είναι φανταστικό να οδηγώ σε μια πίστα που το όνομα μιας στροφής έχει το όνομά μου!» και συμπληρώνει « ελπίζω και φέτος στις 6 και 7 Μαΐου να περάσουμε όσο καλά όσο και το 2008».

Ο Kevin Schwantz είναι ο οδηγός που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην κορυφαία έκφραση του αθλητισμού στους 2 τροχούς, ξεπερνώντας τα στενά όρια της μοτοσικλέτας αγγίζοντας τις καρδιές όλων των φίλων των αγώνων, με το μοναδικό του στυλ και τον αγωνιστικό ενθουσιασμό που μετέδιδε στους λάτρεις των Grand Prix.

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1993, με δεκαετή δράση στις πίστες, είναι ένας θρύλος των MOTO GP συγκεντρώνοντας στο ενεργητικό του 105 αγώνες, 25 νίκες, 21 ρεκόρ, 51 φορές στο podium και 29 pole positions.

Ανακηρύχθηκε  «θρύλος των grand prix» και μπήκε στο πάνθεον των πιο διάσημων οδηγών μοτοσικλέτας ενώ η FIM σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στη δημοτικότητά του απέσυρε για πάντα το Νο 34 με το οποίο συμμετείχε στους αγώνες.

Στα πλαίσια της μόνιμης συνεργασίας του με τη SUZUKI, αφού μόνο με μοτοσικλέτες της αγωνίστηκε στα 500 cc από το 1986 έως το 1995, δημιούργησε τη σχολή ασφαλούς οδήγησης “KEVIN SCHWANTZ SUZUKI SCHOOL“.

Η σχολή η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ, έκανε πριν μερικά χρόνια την εμφάνισή της στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιαπωνία και φέτος αφήνει τη βάση της στην Αλαμπάμα για να έρθει στη ” δική μας ” πίστα των Σερρών.

Στις 6 και 7 Μαΐου , 40 τυχεροί μαθητές, οδηγοί μοτοσικλετών SUZUKI, θα βρεθούν στις Σέρρες και θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην ίδια πίστα με το θρύλο του MotoGP και να μάθουν τις τεχνικές της οδήγησης ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Από τη θεωρία στην πράξη μέσα στην πίστα και με την τεχνική της βιντεοσκόπησης και την ανάλυση λαθών ανά μαθητή, οι τυχεροί Έλληνες οδηγοί θα βελτιώσουν το επίπεδο οδήγησής τους και θα διαπιστώσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να οδηγήσεις πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από τον εαυτό σου.

Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει θεωρία για τη σημασία της περιφερειακής όρασης, τη σωστή θέση του σώματος πάνω στη μοτοσικλέτα, τις ιδανικές γραμμές στην πίστα, τα σημεία αναφοράς, την κατάλληλη επιλογή σχέσεων και τις σωστές τεχνικές φρεναρίσματος.

Η γνώση είναι το μεγάλο μυστικό της οδήγησης και τη γνώση αυτή θα μοιραστούν ο Kevin Schwantz και οι 6 εκπαιδευτές του.

Ο Ιταλός Loris Capirossi γεννημένος το 1973, είναι ο πιο έμπειρος οδηγός αγώνων του MotoGP συμπληρώνοντας το 2010 την τριακοσιοστή του εκκίνηση στην πίστα του Qatar.

Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 125 c.c. το 1990, όπου σε ηλικία μόλις 17 ετών κερδίζει την 1η θέση.

Η επιτυχία επαναλαμβάνεται και το 1991 κερδίζοντας για 2η φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία.

To 1992 μεταπηδά στα 250 c.c. στα οποία αγωνίζεται ως το 1994 ενώ το 1995 αλλάζει κατηγορία με τη συμμετοχή του στα 500 c.c.

Το 1997 επιστρέφει στα 250 c.c. κατακτώντας το 1998 την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για μια ακόμη φορά, ενώ από το 2000 αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP.

Η συνεργασία του με την εργοστασιακή ομάδα της RIZLA- SUZUKI ξεκινά το 2008 και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Ο Ισπανός Alvaro Bautista γεννημένος το 1984 ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα το 2002 στην κατηγορία των 125 c.c στην οποία κερδίζει την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006.

Το 2007 κερδίζει τον τίτλο ”ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός ” στην κατηγορία των 250 c.c και το 2008 τερματίζει 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία.

Στην εργοστασιακή ομάδα της RIZLA – SUZUKI εντάχθηκε το 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα διήμερα μαθήματα καθώς και για τις προσκλήσεις που αφορούν στο party μπορείτε να επικοινωνείτε με το δίκτυο εμπόρων μοτοσικλετών SUZUKI ( www.suzuki.gr ), στην ιστοσελίδα www.motograndprix.gr, και στo τηλ. 210 6125126 ( Κα Μελίνα Γάτου ).