Απέναντι στον ΠΑΟΚ εφέτος στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερος. Και πήρε… σχεδόν δύο νίκες, αφού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος χρειάστηκε να ανακαλυφθούν λεπτά επιπλέον χρόνου για να ισοφαρίσει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ. Όμως σε αυτά τα δύο παιχνίδια οι Πράσινοι είχαν μια πολύ καλή εικόνα. Στον αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, το Τριφύλλι δεν είχε τέτοια απόδοση. Και όταν ήρθαν τα σοβαρά διαιτητικά λάθη, ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει το ψυχικό σθένος για να ανταπεξέλθει των δυσμενών περιστάσεων.

Η εφαρμογή του VAR και οι ξένοι διαιτητές έχουν αφαιρέσει σε σημαντικό βαθμό την καχυποψία και έχουν οδηγήσει σε λιγότερα λάθη. Πλην, όμως, ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε για δεύτερη φορά εφέτος σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Πέλκας θα μπορούσε να είχε αποβληθεί είτε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 3ο λεπτό είτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 7ο λεπτό. Τελικά κρατήθηκε στο παιχνίδι με μία κίτρινη κάρτα και μάλιστα πρωταγωνίστησε στο 32o λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι στον Διούδη, ο Ινσούα του πήρε τη μπάλα, αλλά ω του θαύματος ο Ελβετός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι! Ο συμπατριώτης του στο VAR σκέφτηκε προφανώς να μην στεναχωρήσει τον διαιτητή και ξαφνικά ο Παναθηναϊκός είδε τη μπάλα να στήνεται στην άσπρη βούλα. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε και το 1-0 από το πουθενά (με τον ΠΑΟΚ να μην έχει απειλήσει ούτε κατ’ ελάχιστο) «άδειασε» ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού. Η συνέχεια του αγώνα ήταν κακή για τον Παναθηναϊκό, μια και χάθηκε η ηρεμία στο παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε για το δεύτερο γκολ και ήρθε από μια στημένη φάση όπου εφαρμόστηκε λανθασμένα το τεχνητό οφσάιντ και ο Βαρέλα βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της περιοχής και με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες στη συνέχεια αλλά ο Σωκράτης Διούδης κράτησε το δείκτη του σκορ, διατηρώντας τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για ανατροπή στη ρεβάνς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81′ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα.