Μία αναμέτρηση την τύχη της οποίας έκρινε ο διαιτητής Γκεστράνιους ήταν αυτή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της  Τούμπας που έληξε με το ισόπαλο 0-0. Ο Φινλανδός σε μία φάση στην οποία είναι άξιο απορίας τι σκέφθηκε, δεν επέτρεψε να μετρήσει το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δώσει τη σπουδαία νίκη στο Τριφύλλι.

Στο 78’ του αγώνα της Τούμπας, ο Καμπετσής έβγαλε πολύ ωραία στον Ιταλό και εκείνος με άμεση επαφή νίκησε τον Πασχαλάκη με τον Γκεστράνιους να γυρίζει τη φάση πίσω και να σφυρίζει φάουλ υπέρ του Έλληνα επιθετικού. Ενδεικτικό είναι, δε, το γεγονός πως ακόμα και ο ίδιος ο ρέφερι παραδέχθηκε αμέσως το λάθος του μιλώντας προς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ωστόσο, αυτό μικρή σημασία έχει μιας και οι χαμένοι βαθμοί δεν επιστρέφονται.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που πέρσι τον Ιανουάριο είχε κλείσει τα μάτια σε δύο καταφανέστατες περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δείγμα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν θα έπρεπε να διευθύνει τόσο κρίσιμες αναμετρήσεις, όπως η σημερινή, στις οποίες διακυβεύονται οι στόχοι μιας ολόκληρης σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφριά υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Διούδη. Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι είχαν ως προτεραιότητά τους να διαφυλάξουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αισθητά βελτιωμένοι και έψαξαν πολύ πιο «ζεστά» το γκολ με το οποίο θα έπαιρναν το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Και μπορεί ο Μαουρίτσιο στο 67’ να μην βρήκε στόχο, όμως ο Μακέντα έντεκα λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Γκεστράνιους είχε διαφορετική άποψη όμως, μην αφήνοντας αδικαιολόγητα το πλεονέκτημα και το 0-0 παρέμεινε. Στιγμές πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ματς, ο Καρλίτος δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλέον ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές των play offs θα έχει πολύ δύσκολο στην προσπάθειά του για κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων της βαθμολογίας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80’ Ίνγκασον), Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Μπάμπα, Τζόλης (55’ Μουργκ), Σβιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (65’ Λάμπρου).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Σανκαρέ (57’ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Ιωαννίδης (69’ Καμπετσής), Μακέντα (88’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες.