Εκρηκτικός ήταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΕΚ! Οι Πράσινοι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο ντέρμπι της Λεωφόρου και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη με 3-0. Το Τριφύλλι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο, πήρε εξαρχής τα ηνία στο παιχνίδι, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, πρόσφερε θέαμα αλλά είχε και ουσία στο παιχνίδι του φτάνοντας σε μια πανάξια επικράτηση.

Τα γκολ του Αϊτόρ, του Παλάσιος και του Ιωαννίδη διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 το οποίο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο αν οι Πράσινοι ήταν πιο εύστοχοι στις πολλές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Η πρώτη απειλή προέκυψε για την ΑΕΚ στο 5′ με κεφαλιά του Βράνιες έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αμραμπάτ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια του Διούδη. Οι Πράσινοι απάντησαν με γκολ καθώς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αλεξανδρόπουλου απ’ τον Ρότα. Ο Αϊτόρ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ (1-0) στο 15’.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός σκόραρε και δεύτερη φορά. Στο 18’ ο Σάντσες έκλεψε την μπάλα απ’ τον Τσούμπερ και πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα στο transition, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας τον Χατζισαφί και με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή πέτυχε το 2-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει αλλά είχε δύο χαμένες ευκαιρίες με ισάριθμα δοκάρια σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 25’ο Ανσαριφάρντ σούταρε μέσα απ’ την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στο 26’ ο Τσούμπερ, έπειτα από κόρνερ, επιχείρησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Στα δοκάρια της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός αντιπαρέταξε γκολ φτάνοντας σε ένα θριαμβευτικό 3-0 προτού συμπληρωθεί το ημίωρο στο ματς. Στο 29’ οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία απ’ τα αριστερά, ο Αϊτόρ κουβάλησε την μπάλα, σέντραρε εξαιρετικά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος με ένα «μαγικό» άγγιγμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει κλείσει το ημίχρονο με ευρύτερο σκορ καθώς ο Αϊτόρ στο 32’ σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 40’ είχε δοκάρι από απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 44’, έπειτα από θαυμάσια ατομική ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου, ο Ιωαννίδης ξεμαρκαρίστηκε ωραία, βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τσιντώτα, ο οποίος όμως απέκρουσε το πλασέ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα επικίνδυνο σουτ του Αραούχο αλλά και μια καίρια επέμβαση του Διούδη στο 48′. Απ’ την πλευρά τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πλησίασαν σε ένα τέταρτο γκολ στο 60’ σε φάση διαρκείας. Από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Σένκεφελντ έπιασε την κεφαλιά, ο Τσιντώτας απομάκρυνε και ο Παλάσιος σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα προσέκρουσε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΚ. Αμέσως μετά, στο 61’, ήταν η σειρά του Ιωαννίδη για να απειλήσει καθώς, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και πάσα του Παλάσιος, ο φορ του Τριφυλλιού πέρασε τον Τσιντώτα, πλάσαρε αλλά ο Ρότα σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα μέχρι τέλους, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και πανηγύρισαν μια μεγάλη και συνάμα σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ντέρμπι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Βιτάλ), Ρούμπεν, Αϊτόρ (86’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (66’ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί (46’ Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμόες (74’ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Αμραμπατ, Τσούμπερ (46’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46’ Αραούχο).