Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten. Στη διάρκεια ενός νευρικού ντέρμπι που είχε μέγα πάθος, πολλή τακτική αλλά όχι πολλές ευκαιρίες, οι Πράσινοι είχαν τις στιγμές τους και θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη απ’ την έδρα της Ένωσης. Παρέμειναν πάντως αήττητοι για έβδομη αγωνιστική στα playoffs και ενδέκατο σερί ματς από τις 27 Φεβρουαρίου και διατηρήθηκαν στο +2 στη βαθμολογία απ’ τον Δικέφαλο. Παράλληλα, το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι το μηδέν στην άμυνα!

Το παιχνίδι άρχισε νευρικά με τις δυο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται στο πρώτο 15λεπτο. Ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να ανακτά τον έλεγχο και να πιέζει. Στο 19’ κατέγραψε την πρώτη τελική προσπάθεια με μακρινό σουτ του Μαουρίσιο, ενώ στο 20’ απείλησε με τον Παλάσιος που πάτησε την περιοχή της Ένωσης από πλάγια, σούταρε υπό την πίεση του Μοχαμάντι αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο 29’ με τον Χατζισαφί να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι σε σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 39’ ο Βέλεθ με εκπληκτικό κόψιμο απέτρεψε την «εκτέλεση» του Κριχόβιακ από πλεονεκτική θέση.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε τον Βιτάλ αντί του Βιγιαφάνιες, ενώ η είσοδος και των Κουρμπέλη και Καρλίτος στο 62’ έδωσε φρεσκάδα και ενέργεια στο Τριφύλλι που ανέβασε την απόδοσή του και έγινε ιδιαίτερα απειλητικός σε τρεις περιπτώσεις. Στο 65’ έπειτα από κόρνερ του Καρλίτος, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Άμραμπατ απομάκρυνε στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Χουάνκαρ με το δεξί κατέληξε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε στο 65’ και το δυνατό σουτ του Κώτσιρα, ενώ οι Πράσινοι άγγιξαν το γκολ και στο 71’ με το φαλτσαριστό σουτ του Καρλίτος να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Μολονότι, το παιχνίδι συνεχίστηκε σε υψηλή ένταση και με μεγάλο πάθος, μέχρι το τέλος αποφεύχθηκαν οι επικίνδυνες καταστάσεις στις περιοχές των δύο ομάδων. Κι όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει με πλασέ του Γκαρσία στο 90’ ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να μπλοκάρει σταθερά.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες (46’ Βιτάλ), Αϊτόρ (74’ Μακέντα), Παλάσιος, Ιωαννίδης (61’ Καρλίτος).