Με τη σκέψη στον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 απ’ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 10η αγωνιστική των Play Offs της Super League Interwetten. Οι Πράσινοι έκαναν ευρύ ροτέισον ενόψει του τελικού ξανά με αντίπαλο τον Δικέφαλο του Βορρά, με αποτέλεσμα να υποστούν την πρώτη ήττα τους μετά από τρεις μήνες κι ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 13 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο καθώς είχαν να χάσουν από τις 19 Φεβρουαρίου (1-0 απ’ τον Παναιτωλικό).

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή και ρυθμός στην ενδεκάδα κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος του Βορρά, αφού απείλησε στο 12’ με κεφαλιά του Άκπομ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης, άνοιξε το σκορ στο 14’. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίνγκασον έκανε κεφαλιά-πάσα προς τη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Σβαμπ εκμεταλλεύτηκε το κενό και με προβολή σκόραρε για το 1-0.

Πέρασαν επτά λεπτά και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ. Στο 21’ ο Λύρατζης σέντραρε από δεξιά, ο Σίντκλεϊ κέρδισε την κεφαλιά, ο Διούδης απέκρουσε ενστικτωδώς αλλά ο Άκπομ κέρδισε τη μονομαχία και με προβολή πέτυχε το 2-0.  Οι Πράσινοι ισορρόπησαν το ματς στο δεύτερο μισό του α’ ημιχρόνου αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν που απείλησε στο 37’ με τον Σοάρες. Ωστόσο, η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του Σένκεφελντ και κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κράτησε περισσότερο και κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, ενώ απείλησε στο 63’ με τον Καρλίτος να πασάρει στον κενό χώρο προς τον Αλεξανδρόπουλο, τον οποίο όμως πρόλαβε ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 76’ με ένα άστοχο σουτ του Σβαμπ που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά οι Πράσινοι είχαν τις καλύτερες στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο δίχως όμως να σκοράρουν. Στο 85’ έπειτα από αντεπίθεση, ο Αλεξανδρόπουλος άνοιξε για τον Μακέντα, ο οποίος δεν ήταν εύστοχος στο πλασέ, ενώ στο 88’ ο Ιταλός ήταν ο δημιουργός σεντράροντας από αριστερά αλλά ο Βαγιαννίδης δεν κατόρθωσε να σκοράρει με κεφαλιά. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Μακέντα αποβλήθηκε στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (71’ Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61’ Μιτρίτσα), Άκπομ (61’ Ολιβέιρα), Ζίβκοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Σάρλια, Κουρμπέλης (86’ Ρούμπεν), Χατζηγιοβάνης (74’ Κώτσιρας), Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74’ Μακέντα), Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Βιτάλ, Καρλίτος.