Στη χειρότερη εφετινή βραδιά του ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα στη Λεωφόρο απ’ τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 0-3 απ’ τον Δικέφαλο και είδαν τη διαφορά απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ να μειώνεται στον έναν βαθμό. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ωστόσο παραμένει στην κορυφή της Super League έπειτα από 19 αγωνιστικές.

Όλα πήγαν στραβά για το Τριφύλλι που υπέπεσε σε σωρεία λαθών για να υποστεί αυτή τη σκληρή ήττα, την πρώτη εφετινή εντός έδρας. Ένα αγωνιστικό μπλακ άουτ απ’ το 44’ ως το 52’ έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Πράσινους, που οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να σηκώσουν κεφάλι καθώς τίποτα δεν έχει χαθεί…

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του δεν προϊδέαζε για το επερχόμενο μπλακ άουτ. Στο 4’ οι Πράσινοι κινήθηκαν γρήγορα στην κόντρα επίθεση, ο Παλάσιος πάτησε περιοχή, έκανε διαγώνια κίνηση αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι. Το Τριφύλλι ήταν και πάλι απειλητικό στο 9’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τσέριν, ο οποίος δέχθηκε την πάσα του Παλάσιος από δεξιά αλλά το πλασέ στην κίνηση που δοκίμασε ο Σλοβένος απομακρύνθηκε απ’ τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 18’ από μακρινή απόσταση με σουτ του Ζίβκοβιτς που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 19’ με σουτ του Χουάνκαρ στην κίνηση που όμως ήταν άστοχο. Στο 24’ ο Δικέφαλος είχε δοκάρι έπειτα από σουτ του Ολιβέιρα, που προσέκρουσε και στον Σένκεφελντ αλλάζοντας ελαφρώς πορεία, προτού μπλοκάρει ο Μπρινιόλι. Στο 40’ ο Ιωαννίδης βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Μπερνάρ, αλλά έχασε για λίγο το κοντρόλ με αποτέλεσμα να προλάβει και να μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Δικεφάλου.

Από εκεί και πέρα, οι Πράσινοι έχασαν κάθε έλεγχο. Αρχικά στο 44’, έπειτα από μακρινό γέμισμα προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ δεν είχαν καλή συνεννόηση και η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντέλια. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ σούταρε, ο Μπρινιόλι απομάκρυνε προσωρινά με τα πόδια, η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του Ρουμπέν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως ακριβώς τελείωσε. Ένα ακόμα μακρινό γέμισμα των παικτών του ΠΑΟΚ προς την περιοχή του Τριφυλλιού αποσυντόνισε την άμυνα των Πρασίνων που πιάστηκε κοιμώμενη. Ο Ολιβέιρα και ο Κωνσταντέλιας συνεργάστηκαν και ο τελικός αποδέκτης της μπάλας Ζίβκοβιτς πέτυχε το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σένκεφελντ στο 50’ που κατέληξε άουτ. Αντί όμως να μειώσει το Τριφύλλι δέχθηκε και τρίτο γκολ. Στο 52’ υπήρξε νέα ασυνεννοησία μέσα στην περιοχή μεταξύ Χουάνκαρ και Βέρμπιτς, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Μάλιστα στο 54’ ο Ολιβέιρα είχε κεφαλιά στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας με μαζεμένες αλλαγές, το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά αλλά οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να βρουν ένα γκολ που θα τους έδινε ψυχολογία για τη συνέχεια, ενώ στο 90′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σένκεφελντ.

Αναμφίβολα, ήταν μια κάκιστη βραδιά αλλά η εμψύχωση της εξέδρας στο φινάλε και το χειροκρότημα παρά τη βαριά ήττα, μπορεί και πρέπει να δώσει το έναυσμα για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού…

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρουμπέν (61’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (82′ Σάντσες).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (82’ Μπράντον Τόμας).