Έτσι, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 25 πόντους, αλλά και με ένα ματς λιγότερο καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση της τιμωρίας.

Η Βέροια είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, χωρίς πάντως να μπορέσει να γίνει απειλητική για την εστία του Στιλ και αρκέστηκε στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, συνδυάζοντας τις με κάποια ανεπιτυχή «γεμίσματα».

Μοιραία, η πρώτη αξιοσημείωτη φάση προήλθε από μια «στημένη» μπάλα και συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο από αριστερά, με τον Εσιέν να κάνει την σκαστή αλλά αδύναμη κεφαλιά κι αυτή να καταλήγει στην αγκαλιά του Λόπεθ, στο 24ο λεπτό…

Ο Παναθηναϊκός, που συνέχισε να μην δέχεται φάσεις, ανέβασε την πίεση του από τα μισά του ημιχρόνου και μετά και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή.

Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» είχε την καλύτερη του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 39’, όταν μετά από λάθος του Ναζλίδη, ο Πέτριτς πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά το πλασέ του πέρασε… ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ!

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι έκαναν την μοναδική τους φάση δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Μαγιέφσκι βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα «μπλόκαρε» στο τάκλιν του Ζέκα.

Ξεκίνησε και τελείωσε δυνατά
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και μόλις στο 47’ είχε διπλή τεράστια ευκαιρία για το 0-1, με τον Μαρινάκη να σεντράρει πολύ ωραία για τον Πέτριτς που «έπιασε» την κεφαλιά, τον Λόπεθ να αποκρούει αρχικά ασταθώς και στη συνέχεια να μπλοκάρει την «αναιμική» προβολή του Πράνιτς…

Ο Ισπανός πορτιέρο της Βέροιας ήταν «νικητής» και στο τετ α τετ που είχε μετά από πέντε λεπτά με τον Καρέλη, από την έξυπνη πάσα του Πέτριτς η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει πρώτα το κοντρόλ και μετά να σουτάρει πάνω στον Λόπεθ.

Ο Εσιέν είχε κι αυτός την δυνατότητα να χριστεί σκόρερ στο 66ο λεπτό, όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας της Ημαθίας, έκανε το σκαστό σουτ όμως η προσπάθειά του κατέληξε ελάχιστα άουτ…

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες εκατέρωθεν, για να φτάσουμε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη και τη… λύτρωση από τον Καρέλη, που δικαιώθηκε για το πείσμα το οποίο έδειξε σε όλο το ματς -όπως και οι συμπαίκτες του βέβαια.

Όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς από τα αριστερά, ο Σάντσεθ έκανε την κεφαλιά, ο Λόπεθ έδιωξε αλλά ο διεθνής επιθετικός των φιλοξενούμενων πήρε το… ριμπάουντ και με πλασέ ανενόχλητος διαμόρφωσε το τελικό 0-1!

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Νέτο, Εντζεγκέλε, Όστοιτς, Γιαννούλης, Ιμπραϊμ (88’ Καϊκούτ), Άρτσε, Μαγέφσκι (83’ Γεωργιάδης), Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60’ Μπατιόν).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (77’ Ατζαγκούν), Πέτριτς (64’ Κλωναρίδης), Καρέλης.