Το «τριφύλλι» είχε ένα δοκάρι, σε προσπάθεια του Καρέλη, είδε τον Σάντσεθ να… μιμείται τον συμπαίκτη του, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, ελέω της αποβολής του Κουτρουμπή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος, με 28 πόντους αλλά και ίδια ματς με την τρίτη ΑΕΚ, που ακολουθεί με 27 βαθμούς.

Έκανε φάσεις… έφαγε γκολ
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς αποφασισμένος να πάρει τα ηνία από νωρίς και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε την πρώτη του… επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων μόλις στο 8’, χάνοντας παράλληλα και την μεγάλη ευκαιρία για το 0-1…

Όταν ο Νάνο γύρισε την μπάλα από τα αριστερά προς τον Καλτσά ο οποίος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης εξουδετέρωσε ενστικτωδώς την προσπάθεια του άσου των «πράσινων»!

Τρία λεπτά αργότερα, ξανά ο Νάνο εκτέλεσε ένα κόρνερ στέλνοντας την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού, στο μέρος του Εσιέν, που έκανε το σουτ με την μία, χωρίς όμως να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε.

Αφού ξεπέρασε… αναίμακτα το πρώτο 20λεπτο, η ομάδα της Κομοτηνής απείλησε για πρώτη φορά στο 21’, με τον Λαδάκη να σουτάρει από μακριά και τον Στιλ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Για να ακολουθήσει, μάλλον απρόσμενα, μετά από πέντε λεπτά το 1-0, με τον Χασομέρη να σεντράρει από τα αριστερά, τη μπάλα να πηγαίνει στον Ντιγκινί που ακολούθως βρήκε τον ξεμαρκάριστο Μάρτινς και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση να ανοίγει το σκορ για τον Πανθρακικό.

Η τελευταία -διπλή, μάλιστα- καλή φάση άνηκε, ωστόσο, ξανά στον Παναθηναϊκό, όταν στο 41’ ο Βέμερ σέντραρε από δεξιά, ο Καρέλης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο διεθνής επιθετικός πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε εκ νέου αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

«Ανακάτεμα» χωρίς αποτέλεσμα…
Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο στα πρώτα λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ στο 48’, με τον Νάνο να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με άνεση.

Ενώ στο 54ο λεπτό έχασαν σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν μετά τη σέντρα του Ζέκα -που πήρε φάλτσα- ο Καρέλης δυσκολεύθηκε να κάνει την κεφαλιά αν και ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση, με αποτέλεσμα να αστοχήσει!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, καταγράφηκε μια καλή προσπάθεια από πλευράς Πανθρακικού, με τον Μπαϊκαρά να σουτάρει και την μπάλα να σταματάει πάνω στον Κουτρουμπή, καταλήγοντας σε κόρνερ.

Παράλληλα, ο Αντρέα Στραματσόνι «παρενέβη» στο παιχνίδι, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-4-2, ενώ με την είσοδο του Ατζαγκούν στον αγωνιστικό χώρο στο 64’, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4-2-3-1.

Όσο άτυχος ήταν ο ΠΑΟ με το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο στάθηκαν και οι γηπεδούχοι στο 70ο λεπτό, όταν στην προσπάθεια του να διώξει μετά την σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Σάντσεθ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ!

Ενώ μετά από τέσσερα λεπτά ο Πανθρακικός είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, με τον Ντιγκινί να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει και να αναγκάζει τον Στιλ να επέμβει. Φάση, πάντως, η οποία ξεκίνησε από τα πόδια του Μάρτινς που ήταν οφσάιντ…

Στο 85’ ο Παναθηναϊκός ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Κουτρουμπή που κράτησε την φανέλα του Χαβίτο, στο κέντρο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρέλης «σπατάλησε» μια ακόμα φάση, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Σερφά (56’ λ.τ. Χρήστου), Ποτουρίδης, Μεχία, Λαδάκης, Χασομέρης (46’ Χαβίτο), Ροτζέριο (86’ Ιγκόρ), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Βέμερ, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο (64’ Ατζαγκούν), Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Καλτσάς (86’Αμπέντ), Καρέλης, Κλωναρίδης (88’ Πέτριτς).