Την δεύτερη εντός έδρας ήττα του γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Super League Ελλάδα, καθώς έχασε με 1-0 από την Skoda Ξάνθη στο «Απόστολος Νικολαϊδης», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του εν λόγω αποτελέσματος έπαιξε, δυστυχώς, ο διαιτητής Μάνταλος, με την μη αποβολή του Μπαξεβανίδη στο πρώτο ημίχρονο και την απόφασή του να στείλει τον Ζέκα… πρόωρα στα αποδυτήρια, στην επανάληψη!

Κυριάρχησε η τακτική

Το «τριφύλλι» παρατάχθηκε στο παιχνίδι με πολλές απουσίες και τον Αντρέα Στραματσόνι να «κατεβάζει» την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, δίνοντας παράλληλα θέση βασικού στους Βιγιφάνιες και Μολέδο, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους σήμερα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σε γενικές γραμμές «σφιχτό», με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό μέχρι το ημίωρο, έχοντας μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν σε αυτό το διάστημα, με τον Νιέτο…

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του στο τελευταίο 15λεπτο, μαζί με την απόδοσή του, έχοντας κι αυτός μια φάση όπου θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, με τον Βιγιαφάνιες. Ενώ δικαιούται να διαμαρτύρεται για την μη αποβολή του Μπαξεβανίδη στο 29’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Καλτσά!

Άλλαξε τις ισορροπίες ο Μάνταλος!

Στην επανάληψη, ο Στραματσόνι μετέφερε τον Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης, περνώντας πίσω του τον Βιγιφάνιες και βάζοντας τον Κλωναρίδη στο αριστερό άκρο. Ωστόσο, η αποβολή του Ζέκα στο 51ο λεπτό άλλαξε τα δεδομένα, με την Ξάνθη να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα και τον Ιταλό να αναγκάζεται σε… αναπροσαρμογή σχεδίων.

Οι ακρίτες βρήκαν περισσότερους χώρους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ που ήθελαν, στο 67’ με τον Σολτάνι, ο οποίος είχε «πρωταγωνιστήσει» και στο «κοκκίνισμα» του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τους Πέτριτς και Λουντ, ωστόσο η σημαντικότερη φάση άνηκε στην ομάδα του Λουτσέσκου, με το δοκάρι να σταματάει την κεφαλιά του Σκούρτη, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, διατηρώντας παράλληλα το 0-1 ως το τέλος…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Λαγός (76’ Λουντ), Ζέκα, Καλτσάς (54’ Εσιέν), Πέτριτς, Βιγιαφάνιες (64’ Πράνιτς), Κλωναρίδης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (70’ Παπαστεριανός), Ουσέρο, Ντιμίτροφ (59’ Σκούρτης), Ορφανίδης, Νιέτο (80’ Βασιλακάκης), Σολτάνι.