Στο… ίδιο έργο θεατές θα μπορούσε να πει κανείς, περιγράφοντας το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έληξε 3-1, για την 26η αγωνιστική στη Super League Ελλάδα…

Κι αυτό γιατί, παρότι οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο δεν έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το Φάληρο αλλά εν τέλει ηττήθηκαν κιόλας.

Το μεγαλύτερο μερίδιο για το εν λόγω αποτέλεσμα φέρει ο διαιτητής Κύζας, βέβαια, ο οποίος «βοήθησε» τους γηπεδούχους στα δυο πρώτα γκολ τους, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να κάνει και επιλεκτική χρήση της κίτρινης κάρτας αλλοιώνοντας τις αριθμητικές ισορροπίες ξανά εναντίον της ομάδας μας!

Δεν το «καθάρισε»…

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος του ΟΣΦΠ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, φροντίζοντας μάλιστα να δείξει τις… προθέσεις του με το καλημέρα, χάρη στο γρήγορο τέρμα που πέτυχε ο Μπεργκ.

Μάλιστα, το «τριφύλλι» είχε και δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» τη νίκη, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όμως τόσο ο Κουτρουμπής όσο -κυρίως- ο Ταυλαρίδης, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ρομπέρτο.

Μοιραία, από το… πουθενά ο Καμπιάσο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, αν και ο Ντομίνγκες ήταν σε καταφανή θέση οφσάιντ, έχοντας συμμετοχή στη φάση, με τον βοηθό Δημητριάδη να σηκώνει τη σημαία του για να ακυρωθεί το γκολ και τον Κύζα να το παίρνει πάνω του…

Ανέλαβε δράση ο ρέφερι!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι ναι μεν δεν είχαν την ίδια δυναμική, όμως από την άλλη δεν είχαν και ιδιαίτερο πρόβλημα να κρατήσουν τον αντίπαλο τους μακριά από την εστία του Στιλ.

Με τον χρόνο να περνάει, άρχισαν τα συνεχόμενα σφυρίγματα, με φάουλ και κάρτες εναντίον του Παναθηναϊκού από πλευράς Κύζα. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μάλλον ανέλπιστα το προβάδισμα από «στημένη» μπάλα και κεφαλιά του Ντα Κόστα, μετά από φάουλ που δεν έγινε… ποτέ αλλά υπέδειξε ο Δραμινός ρέφερι, τρία λεπτά πριν τη λήξη!

Για να ακολουθήσει η λάθος αντίδραση του Ταυλαρίδη την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Ιντέγε και με πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Στιλ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και ολοκληρώνοντας τη «μαγική εικόνα» του Φαλήρου…

ΣΚΟΡΕΡ: 38’ Καμπιάσο, 87’ Ντα Κότσα, 89’ Ιντέγε / 3’ Μπεργκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81’ Πουλίδο), Ντομίνγκεζ (62’ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81’ Ερνάνι), Ιντέγε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Πράνιτς, Ζέκα, Κουτρουμπής (90’ Πέτριτς), Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71’ Εσιέν), Λέτο (74’ Μαμούτε), Μπεργκ.