Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησαν οι «πράσινοι» που επικράτησαν με το ευρύ 3-0 του Κισσαμικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο β’ μέρος της αναμέτσησης.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε κυρίως από την έλλειψη ευκαιριών. Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση για αυξημένο ρυθμό, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα από τον άξονα και κατέφευγε στα πλάγια οι ενέργειες που ξεκινούσαν από τα οποία δΗ εν δημιουργούσαν συχνά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ουσιαστική απειλή προς την εστία του Λαζαρίδη ήρθε στο 30’ με προβολή του Βιγιαφάνιες και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ελάχιστες φάσεις και τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει, σε μεγάλο βαθμό όπως συνέβαινε και στον προηγούμενο αγώνα με την Κέρκυρα.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην στο ξεκίνημα της επανάληψης χάρη σε ένα γκολ του Μπεργκ με κεφαλιά έπειτα από ωραία συνεργασία Βιγιαφάνιες – Βλαχοδήμου και υπέροχη σέντρα του δεύτερου. Το γκολ αυτό «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Κισσαμικού και την εικόνα του αγώνα συνολικά. Η είσοδος του Λέτο έδωσε ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα στον Παναθηναϊκό να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με το κεφάλι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έπειτα από φάουλ του Βιγιαφένιες. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τελευταίο 15λεπτο, αλλά η αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού δεν τους έδωσε τις ευκαιρίες που έψαχναν. Αντ’ αυτού οι χώροι πλέον για τους γηπεδούχους ήταν περισσότεροι, κάτι που άρχισε να «εξαργυρώνεται» με φάσεις δυνάμει επικίνδυνες από τους «ορεξάτους» Χατζηγιοβάννη και Βλαχοδήμο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο νεαρός ομογενής πρόλαβε τον τερματοφύλακα του Κισσαμικού που τον ανέτρεψε και κέρδισε πέναλτι. Ο Λέτο το εκτέλεσε εύστοχα στο 90’ διπλασιάζοντας τα προσωπικά του γκολ και διαμορφώνοντας ένα σκορ (3-0) που δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό εν όψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στα Χανιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Μπουμάλ (59’ Λέτο), Μπεργκ (78’ Ρινάλντι), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνες (74’ Χατζηγιοβάννης), Τελάντερ, Μέστο, Ευαγγέλου, Βλαχοδήμος

Κισσαμικός: Λαζαρίδης, Γκούμας, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσερκέζος, Μίλιτς, Μαρτίνεθ (77’ Σταθάκης), Κίκε (63’ Μάντζης), Τσοντάκης, Σίλβα, Μούσα (72’ Θέος)