Άλλη μια εκτός έδρας βαθμολογική απώλεια για τον Παναθηναϊκό που παραχώρησε ισοπαλία στην Κέρκυρα στην τοπική ομάδα μένοντας στο 1-1 στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ Κέρκυρας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό που είχε την κατοχή της μπάλας και την αγωνιστική υπεροχή και κατάφερε σχετικά γρήγορα (22’) να την μετουσιώσει σε γκολ με το υπέροχο τελείωμα του Μπεργκ έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες. Το προβάδισμα ωστόσο δεν μπόρεσε να το κρατήσει για περισσότερο από επτά λεπτά καθώς στο 29’ ο Επστάιν ισοφάρισε με ωραία ενέργεια και πλασέ από αριστερά. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να υποχωρεί αγωνιστικά και να υποχρεώνεται μεταξύ άλλων και σε αναγκαστική αλλαγή (33’) με τον Χουχούμη να περνά στη θέση του τραυματία Χουλτ.

Το ίδιο ατυχές σενάριο επαναλήφθηκε και πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Λέτο να τραυματίζεται κι αυτός στο 59’, ενώ είχε μπει με την έναρξη της επανάληψης στη θέση του Βλαχοδήμου. Στη θέση του Αργεντίνου μπήκε ο Χατζηγιοβάνης στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκόυ. Με τις αλλαγές να έχουν κλείσει υποχρεωτικά από τόσο νωρίς και την ανάπτυξη από τα πλάγια να υστερεί, η δημιουργία του Παναθηναϊκού περνούσε αποκλειστικά από τα πόδια του Βιγιαφάνιες που ταυτόχρονα συγκέντρωνε επάνω του και όλη την αμυντική προσοχή των γηπεδούχων. Εστω κι έτσι, οι «πράσινοι» πίεσαν αρκετά μέχρι το 80’ και δημιούργησαν δυο φάσεις για γκολ με τους Μπεργκ και Βιγιαφάνιες. Ειδικά η «λόμπα» του Σουηδού έφτασε μια ανάσα από τα δίχτυα της Κέρκυρας, αλλά η υπερπροσπάθεια του Βενέτη πάνω στη γραμμή απέτρεψε τελείως οριακά το 1-2. Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα να μετρά μία ακόμη απώλεια μακριά από την έδρα του και να χάνει την ευκαιρία να πετύχει μια δεύτερη σερί νίκη που τόσο πολύ ήθελε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (88’ Γεωργίου), Σπίνουλας, Γκόμες, Ανδρεόπουλος (75’ Νίκιτς), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (81’ Κόντος), Ντιόγκο, Ντουαλά

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Χουλτ (33’ Χουχούμης), Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμος Π. (46’ Λέτο, 59’ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ