Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 της Βέροιας, όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ, με τον Μπεργκ να σημειώνει τρία γκολ και να δίνει μία ασίστ, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να το «καθαρίσουν» από νωρίς και να μην αφήσουν περιθώρια στον αντίπαλό τους να ελπίζει πως θα μπορέσει να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Με αυτήν τη νοοτροπία, η μπάλα βρισκόταν διαρκώς γύρω από και μέσα στην περιοχή της Βέροιας που δεν κατάφερνε να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου και πράγματι στο 21’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 με γκολ του Μπεργκ από πέναλτι στο 18’ και πλασέ του Κλωναρίδη από ασίστ του Σουηδού τρία λεπτά αργότερα, ενώ ενδιάμεσα ο Ελληνας επιθετικός είχε προλάβει να σημειώσει κι άλλο γκολ το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως offside.

Ο τραυματισμός του Εμποκού, που υπέστη διάσειση και αντικαταστάθηκε στο 28’ από τον Χατζηγιοβάνη, δεν έκαμψε την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου μέσα σε ένα τρίλεπτο. Δράστης ήταν ο Σουηδός πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, ο οποίος ευστόχησε σε νέα εκτέλεση πέναλτι στο 39’ έπειτα από χέρι του Αντονιάν και στο 41’ μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχο πλασέ την κάθετη πάσα του Χατζηγιοβάνη.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας είχε ήδη κριθεί, η διάθεση των «πράσινων» παρέμεινε ίδια και στην επανάληψη. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, μέχρι το 57’ όταν ο Βιγιαφάνιες εκμεταλλεύτηκε μια λάθος απόκρουση της άμυνας για να διαμορφώσει το 5-0 και να γράψει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αλλά ούτε και το σκορ, αφού Μπεργκ και Λέτο (είχε αντικαταστήσει τον Κλωναρίδη στο 59’) δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο επιπλέον τέρμα στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (72′ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (28′ Χατζηγιοβάνης), Κλωναρίδης (59′ Λέτο), Μπεργκ.

Βέροια:Λόπεθ, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Σουλέ, Μπαλάφας (46′ Κωνστανινίδης), Λινάρδος (65′ Παπαδόπουλος), Στόιτσεφ, Κάλβο (71′ Μαυριάς), Μίλιεβιτς, Σαρπόνγκ.