Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός γεύτηκε τη χαρά της νίκης, καταβάλοντας την αντίσταση του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη σε γκολ του Ομρι Αλτμαν, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα, όπως αναμενόταν, πίσω από την μπάλα να περιμένει και να προσπαθεί να διασφαλίσει τα μετόπισθεν. Χρειάστηκαν 15 λεπτά ουσιαστικά ακίνδυνης κυκλοφορίας της μπάλας από την πλευρά του Παναθηναϊκού προκειμένου να αρχίσει να δημιουργεί ρήγματα στις πυκνές γραμμές της αντίπαλης άμυνας. Κυρίως από αριστερά με πρωταγωνιστή τον Λουντ και στη συνέχεια από τον άξονα με τον Χίλιεμαρκ που έπαιρνε πρωτοβουλίες και βρισκόταν συχνά σε επίκαιρες θέσεις γύρω και μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα. Οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τους Λουντ, Αλτμαν και Χίλιεμαρκ αποτέλεσαν τις προειδοποιήσεις πριν από το κόρνερ του Σουηδού μέσου στο 32, καταφέρει ο Ισραηλινός με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Φυσιολογικά η μορφή του αγώνα άλλαξε στη συνέχεια με τον Απόλλωνα να εγκαταλείπει σταδιακά μέρος του παθητικού του ρόλου και να προσπαθεί να διεκδικήσει πράγματα. Δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν κάποιες μικρο-ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να αλλάξει το σκορ μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μια αλλαγή καθώς Μουνιέ που αισθανόταν ενοχλήσεις από το ξεκίνημα δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε ο Λουτσιάνο, τόσο στην ενδεκάδα όσο και στο δεξί άκρο της επίθεσης. Το παιχνίδι συνέχισε να κυλά στην ασταθή ισορροπία του ρευστού 1-0 και με τον ρυθμό να πέφτει ακόμα περισσότερο λόγω και της ζέστης που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές, σχεδόν ανύπαρκτες με την εξαίρεση μιας καλής στιγμής για κάθε ομάδα στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Μπαμπιάρζ και τον Λουτσιάνο κατά σειρά. Το τελευταίο δεκάλεπτο ζωντάνεψε λίγο το παιχνίδι κυρίως χάρη στις συνεργασίες, Λουτσιάνο και Αλτμαν με τον Ισραηλινό και τον Χίλιεμαρκ να γίνονται απειλητικοί χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Απόλλωνας ήθελε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού που υπερασπίστηκε σχετικά εύκολα το μοναδικό του γκολ πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και παίρνοντας μια πολύτιμη ανάσα εν όψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Χουλτ, Κουτρουμπής (73’ Σιλά), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Λουντ, Μουνιέ (46’ Λουτσιάνο), Αλτμαν, Μολίνς (65’ Τσάβες)

Απόλλων: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ, Κονέ, Σιατραβάνης (61’ Μάατσεν), Αλμπάνης (77’ Ελμπάζ), Καστιγιέχος, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος (73’ Μενδρινός)