Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά, ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες τόσο να «τελειώσει» το ματς μετά το 1-0 όσο και να το πάρει στο τέλος μετά την ισοφάριση της γηπεδούχου, στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στην ΞΑΝΘΗ ARENA στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην διαφοροποιήθηκε, δηλαδή ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να πετύχει εκτός έδρας νίκη για μια ακόμα φορά, ισοφαρίζοντας την αρνητική επίδοση του 1980-81 και κλείνοντας τον πρώτο γύρο χωρίς «2», ωστόσο αυτή τη φορά η εξέλιξη ήταν τελείως διαφορετική. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με… σφυγμό από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, επέβαλαν την κυριαρχία τους και είναι αλήθεια πως άξιζαν τη νίκη περισσότερο από πολλά προηγούμενα φετινά παιχνίδια ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Μπορεί ο Αλτμαν να άνοιξε το σκορ σχετικά νωρίς (18’) με το ωραίο αριστερό σουτ που έπιασε από το ύψος της περιοχής μετά από απόκρουση της άμυνας, ωστόσο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις της και είχε ήδη καταφέρει να απειλήσει τρεις φορές με τον Σωτήρη Πίσπα που ήταν ιδιαίτερα… ζωηρός στην πρώτη του συμμετοχή στην ενδεκάδα σε αγώνα πρωταθλήματος. Μετά το 1-0 και μέχρι το 30’ χάθηκαν ακόμα σπουδαιότερες ευκαιρίες για να διπλασιαστεί το σκορ και να αποκτηθεί ένα προβάδισμα δύσκολο να καλυφθεί. Ωστόσο, στο 20’ ο Αυλωνίτης, στο 22’ ο Αλτμαν και στο 25’ ξανά ο Πίσπας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς και το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι την ανάπαυλα. Από το ημίωρο και μετά βέβαια ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν αλλά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έλεγχε απόλυτα το ματς δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο.

Αλλαγή υπήρξε στο δεύτερο μέρος όταν σταδιακά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα και να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους. Βέβαια αυτή η αλλαγή δεν έμοιαζε αρκετή για να κοστίσει στον Παναθηναϊκό καθώς πέρα από δύο προσπάθειες των Γέντρισεκ (50’) και Λουσέρο (60’) η Ξάνθη δεν απειλούσε ουσιαστικά. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε τη φρεσκάδα του πρώτου 45λεπτου και πάλι ωστόσο κατάφερνε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δείχνει ασφαλής. Στο 79’ ωστόσο, έπειτα από ένα domino λαθών από το κέντρο προς την άμυνα, ο Γέντρισεκ βρέθηκε σε θέση βολής και ευστόχησε με ωραία κεφαλιά διαμορφώνοντας το 1-1. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν, αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να βρεθούν κοντά στην περιοχή της Ξάνθης. Η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε εν μέρει καθώς κατάφεραν να βρεθούν σε θέση βολής τόσο με τον Κουρμπέλη στο 83’ όσο και (κυρίως) με τον Χίλιεμαρκ, ο οποίος όμως στάθηκε «μοιραίος» για την ομάδα του. Τόσο στην υπέροχη ενέργεια του Δώνη από αριστερά (90’), όσο και στην πάσα του Κουντουριώτη με το κεφάλι (94’) απέτυχε να σκοράρει κι έτσι η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αφήνοντας πικρή γεύση στο «τριφύλλι» που σίγουρα δικαιούνταν περισσότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (92′ Κάστρο), Λουσέρο, Κίκε (69′ Φασίδης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Άλτμαν (90′ Κουντουριώτης), Πίσπας (77′ Δώνης).