Τρεις αγώνες πρωταθλήματος (συν την εκκρεμότητα του ντέρμπι “αιωνίων” που διεκόπη στο 70′) χωρίς νίκη ήταν πολλοί για τον Παναθηναϊκό. Για το λόγο αυτό στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν χωρούσε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης για τους Πράσινους. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έδειξαν αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό, έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δίχως να φορτσάρουν, έφτασαν σε μια σχετικά άνετη νίκη. Ο προπονητής του Τριφυλλιού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν είχαν τόσο, όπως οι Κότσαρης, Αποστολάκης, Στάικος, ενώ επανεμφανίστηκαν μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα οι Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής. Κάπως έτσι ο μέσος όρος ηλικίας της ηλικίας μόλις που προσπέρασε τα 24,5 χρόνια. Ο ήδη υποβιβασμένος Απόλλων προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά δεν κατόρθωσε πολλά πλην ενός γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε παθιασμένος και πειθαρχημένος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιέσει ψηλά τον αντίπαλο και να έχει μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας. Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και έγινε έτσι ο τρίτος παίκτης του Παναθηναϊκού ο οποίος φτάνει τα τέσσερα γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού που άρχισαν να αναζητούν μέσα από συνδυασμούς το 0-2 για να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49ο λεπτό και πάλι ο Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε φάουλ, αυτή τη φορά σημαδεύοντας στο δεύτερο δοκάρι τον Κουρμπέλη, ο οποίος γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στον Καμπετσή και αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Μπεντινέλι, γεγονός που έφερε περισσότερους χώρους για τους Πράσινους. Το Τριφύλλι έχασε αρκετές ευκαιρίες και στη μοναδική φορά που η μπάλα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του, ο Απόλλων σκόραρε στο 73′ με κεφαλιά του Βαφέα. Η… τάξη αποκαταστάθηκε στο 79′ με εκπληκτικό σλάλομ του Μακέντα ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους.

Απόλλων Σμύρνης: Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Ναδάλες, Κοντοές (57′ Ντούρσο), Γκίνο (80′ Ρώσση), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (62′ Ελ Χέλβε), Βάρκας, Αγρόδημος.

Παναθηναϊκός:Κότσαρης, Αποστολάκης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος (85′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηθεοδωρίδης (76′ Αρμενάκας), Καμπετσής (83′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.