Για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε. Περισσότερο προβλημάτισε τον προπονητή του, Γιώργο Δώνη, παρά τον ικανοποίησε. Πλην όμως η ουσία μετράει πάνω απ’ όλα. Και η ουσία είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Το Τριφύλλι επικράτησε 2-0 της Λαμίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα έφτασε στις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα play offs. Το minimum στόχου της εφετινής σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το χειρότερο της εφετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια τα πρώτα 43 λεπτά. Γιατί σε εκείνο το σημείο ήρθε η μοναδική ολοκληρωμένη σωστή ενέργεια των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού. Έγινε ανάπτυξη από τα αριστερά με τον Νούνες να κάνει κίνηση στο χώρο, να παίρνει τη μπάλα και να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι, βλέποντας την κίνηση του Χατζηγιοβάνη. Ο Μυτιληνιός εξτρέμ κοντρόλαρε πάνω στη γραμμή του άουτ, απέφυγε επιτόπου έναν αμυντικό και κινήθηκε προς την εστία, αλλάζοντας απότομα κατεύθυνση με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να τον ανατρέπει. Το αναμφισβήτητο πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Χατζηγιοβάνης, βάζοντας μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Το ημίχρονο έκλεισε απρόσμενα υπέρ των Πρασίνων, οι οποίοι όμως στα 43 λεπτά που είχαν προηγηθεί δεν έκαναν τίποτα σωστό. Κινδύνεψαν δύο φορές να δεχθούν γκολ, μα το κυριότερο είναι ότι δεν κατάφεραν να καταγράψουν ούτε μία τελική προσπάθεια!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι πάτησαν καλύτερα και από τη στιγμή που η Λαμία έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω σωστής αποβολής του Μπεχαράνο στο 60ό λεπτό, όλα απλοποιήθηκαν. Η αγωνία έλαβε τέλος στο 82′ με τον Περέα να σκοράρει εντός περιοχής με όμορφη κίνηση και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ «γεμάτης» εμφάνισής του.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80’ Μπεκ), Ζαχίντ (53’ Περέα), Μακέντα (87’ Καμπετσής).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Βασιλόγιαννης (63’ Μπουλούλης), Καραμάνος, Ρόμανιτς (80’ Σάλιακας), Τουράμ.