Είναι δύσκολο για όλους μα πιο πολύ για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να επανέλθουν μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Αν κάτι μαρτυρά η εικόνα του Τριφυλλιού στο παιχνίδι του μεσημεριού της Κυριακής απέναντι στον Παναιτωλικό, είναι ότι αυτή η ομάδα βρήκε γρήγορα τρόπο και να διατηρηθεί σοβαρή και να μη χάσει το κέφι της μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο η εύκολη νίκη με 3-1 επί του Παναιτωλικού, αλλά και η πληθώρα ευκαιριών που δημιούργησαν οι Πράσινοι για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Και όχι μόνο. Ήταν ένα ματς – επιστροφή για τον Γκιάς Ζαχίντ, ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ήταν ένα παιχνίδι που υπενθύμισε τον κομβικό ρόλο του Χρήστου Δώνη στο δημιουργικό σκέλος. Ήταν ένας αγώνας που θα θυμάται για πάντα ο Γιώργος Βαγιαννίδης, μια και αποτέλεσε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και μάλιστα συνδυάστηκε με γκολ και ασίστ!

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού γνωρίζουν καλά πλέον ότι όσο δύσκολα αποφασίζει ο φίλαθλος του συλλόγου να αγοράσει εισιτήριο και να παρακολουθήσει αγώνα από την εξέδρα του Ολυμπιακού Σταδίου, τόσο εύκολα… χάνεται από τις κερκίδες μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Είναι ίσως και το μεγαλύτερο -αγωνιστικά άυλο- στοίχημα για τους Πράσινους έως τη λήξη της εφετινής σεζόν: να επιστρέψουν στο γήπεδο οι 25.000 φίλαθλοι των αγώνων με τον ΠΑΟΚ… Εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στον Παναιτωλικό κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το ματς ξεκίνησε «παγωμένα» με μία σημαντική διακοπή λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο 6ο λεπτό. Σιγά – σιγά οι Πράσινοι βρήκαν ρυθμό και μετά από χαμένες ευκαιρίες, έφτασαν στο γκολ στο 23ο λεπτό. Με σκόρερ τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 18 χρονών, 5 μηνών και 5 ημερών! Σαν να μην έφτανε αυτό στο 40′ ο Βαγιαννίδης πάσαρε στον Ζαχίντ και αυτός με εκπληκτική ενέργεια «άδειασε» τον Μαλή σκοράροντας, κάτι που πιστώνει ως ασίστ την πάσα του νεαρού Βαγιαννίδη!

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να τελειώσει το ματς και τα κατάφερε. Στο 48′ ο Χατζηγιοβάνης ανατράπηκε από τον Μαλή, ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα, ήρθε το 3-0. Οι Πράσινοι χαλάρωσαν, ο Γιώργος Δώνης βρήκε ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και πάλι στον Αγιούμπ και η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μια χαλαρότητα σε στατική φάση στο 90’+1′ έφερε την παραβίαση της εστίας του Σωκράτη Διούδη από τον Ντάουντα και τον εκνευρισμό από τον πάγκο για την αδυναμία να διατηρηθεί το μηδέν παθητικό.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος (6’ λ.τ. Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης (71’ Νάγκι), Βαγιαννίδης (61’ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας, Σιέστεντ, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ταχάρ, Ρόσα (72’ Φυτόπουλος), Άλβαρες (59’ Μιμίτο), Μουνιέ (58’ Ντουάρτε), Ντάουντα