Την αναποτελεσματικότητά του πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και χωρίς να είναι ανώτεροι, πήραν το τρίποντο. Το ματς δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το Τριφύλλι αφού μόλις στο 8’ ο Τσιγκρίνσκι με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση των Πράσινων ήταν άμεση καθώς, αφού πρώτα έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπετσή, έφεραν το ματς στα ίσια στο 16’ με κεφαλιά του Κουρμπέλη μετά από σέντρα του Μπουζούκη. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός πατούσε σαφώς καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 31’, όμως ο Μπάρκας νίκησε τον Καμπετσή σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Κόντρα στη ροή του αγώνα και χωρίς η ΑΕΚ να έχει ουσιαστικά απειλήσει ξανά τον Διούδη μετά το γκολ, προηγήθηκε εκ νέου δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45’. Ο Ολιβέιρα πήρε την μπάλα, με φάουλ που δεν καταλογίστηκε, από τον Κολοβέτσιο και πλάσαρε τον τερματοφύλακα των Πράσινων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να μην μπορέσουν να απειλήσουν ιδιαίτερα για να φτάσουν στην ισοφάριση. Τη νίκη των τυπικά φιλοξενούμενων, σφράγισε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βέρντε ευστοχώντας στο πολύ αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Διαμαντόπουλος σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88’ Κολοβός), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες (91’ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Λιβάια (81’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο), Μάνταλος (90’ Βέρντε).