Ο Παναθηναϊκός αν και παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Λαμία, γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο του τεστ πριν την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι ποδοσφαιριστές του Ντάνι Πογιάτος απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κυρίως στο δεύτερο μέρος, με το τελικό 1-0 να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Οι Πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Σαβιέρ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ζίβκοβιτς όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μακέντα σούταρε ωραία στη γωνία του Ζίβκοβιτς όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά τη συμπλήρωση των 20’ στο ματς, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και δοκίμασε με τη σειρά του να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Χριστογεώργου. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων ευοδωθήκαν στο 40’ όταν ο Λύρατζης σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε ασταθώς και ο Άκπομ από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Ντάνι Πογιάτος ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, ωστόσο, τους έλειψε η αποτελεσματικότητα. Στο 58’ ο Μακέντα δεν κατάφερε από πολύ πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, ενώ στο 67’ ο Ρέι (που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στο παιχνίδι) έδιωξε εντυπωσιακά το γυριστό του Καρλίτος. Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Ισπανός, σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Κρέσπο.

Μοναδική καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Βρακά στο 78’ που πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χριστογεώργου. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την -άδικη βάσει εικόνας- ήττα στο τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Σάντσες (81’ Σαμαράς), Βέλεθ (71’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (60’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς (60’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (72’ Παναγιώτου), Βαρέλα (60’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (87’ Γιαξής), Ακπομ (60’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (60’ Κούτσιας).