Είναι από τα ματς εκείνα που χρειάζονται ψυχή για να μπορέσει μια ομάδα να τα κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχοντας αρκετά εμπόδια να υπερπηδήσει αλλά και μία καλή ομάδα απέναντί του, έφυγε νικητής με 1-0 από τη Ριζούπολη και πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο για το 2021. Οι Πράσινοι για ένα ακόμα ματς αναγκάστηκαν να παραταχθούν με αρκετές απουσίες και με σύνθεση ανάγκης τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ υπήρχε και επιπλέον ψυχολογική πίεση μετά την απώλεια βαθμών το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο.

Οι Πράσινοι μπήκαν καλά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τη συμπλήρωση 20’ όταν μετά από ωραία συνεργασία του Χατζηγιοβάνη με τον Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ με το Τριφύλλι στο στήθος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία του Διούδη με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού όμως να αντιδρά σωστά όπου χρειάστηκε.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για το Τριφύλλι. Στο 51’ ο διαιτητής αρχικά καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη και μπορεί αφού συμβουλεύτηκε το VAR να αποφάνθηκε πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής, ωστόσο, έδειξε δεύτερη κίτρινη και έστειλε στα αποδυτήρια τον νεαρό μπακ των Πράσινων. Έτσι, για σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Χατζηγιοβάνης αρχικά αγωνίστηκε ως δεξί μπακ με τον Χουάνκαρ να μετατοπίζεται στη φυσική του θέση, ενώ στη συνέχεια ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Μολό.

Οι συγκινήσεις πάντως στο ματς δεν είχαν τελειώσει αφού στο 77’ ο Κουτσιαύτης ακύρωσε ορθά με τη βοήθεια του VAR γκολ του Απόλλωνα μιας και ο Μπεντινέλι ήταν εκτεθειμένος. Το 0-1 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από μία δύσκολη έδρα και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα (81′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (73′ Μολό), Ιωαννίδης (85′ Μαυρομμάτης), Αθανασακόπουλος (82′ Αϊτόρ), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρνχουλστ, Μπρούσιτς (70′ Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (34′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Μαρκ Φερνάντεθ (70′ Μουνιέ), Τσιλούλης