Δεν κατάφερε να κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά όπως θα ήθελε ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι έμειναν στο στείρο 0-0 με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, πληγωμένοι από τις πολλές απουσίες που είχαν να αντιμετωπίσουν, πέραν της ομάδας της Αρκαδίας. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μαουρίσιο, Κουρμπέλη, Σάντσες και Βιγιαφάνιες, όντας έτσι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του με λύσεις ανάγκης στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας που αγωνίστηκε ο Χουάνκαρ.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μπουν καλύτερα στην αναμέτρηση και να είναι πιο επιθετικοί στο πρώτο μισάωρο. Από το 30′ και έπειτα, το Τριφύλλι πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 38′ απώλεσε πολύ σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν o Πούγγουρας με κεφαλιά από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη από κοντά μετά από γύρισμα του Αϊτόρ, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας προσπάθησε και πάλι να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, μία στο ξεκίνημα και μία λίγο πριν το φινάλε. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Διούδης ήταν αυτός που αντέδρασε εξαιρετικά και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Το 0-0 έμελλε να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στην πρώτη τους επίσημη υποχρέωση για το 2021, με τον Παναθηναϊκό να στρέφει την προσοχή του στα επόμενα ματς, ψάχνοντας τους βαθμούς που θα τον διατηρήσουν στις θέσεις των play offs.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Καρλίτος (76′ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (65′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (82′ Αθανασακόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο (90′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63′ Καπίγια), Ριέρα (63′ Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (87′ Τιλίκα), Μπαράλες