Νίκη από αυτές που στο τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου ενδέχεται να αποδειχθούν κομβικές, πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη. Οι Πράσινοι χάρη σε ένα γκολ του Καμπετσή στο 10’ κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από μία από τις πιο δύσκολές έδρες του πρωταθλήματος κόντρα σε μία ομάδα που αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή στην προσπάθεια για εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου ενόψει της επόμενης σεζόν.

Με τις θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης και πάλι με σημαντικές απουσίες αλλά και έχοντας στην αποστολή ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν χάσει αρκετές προπονήσεις με αποτέλεσμα να μην είναι στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Παρ’ όλα αυτά, όσοι αγωνίστηκαν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός αγώνα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας και συνετέλεσαν στο να έρθει η τρίτη συνεχόμενη νίκη μέσα στο 2021.

Το ματς ξεκίνησε με τρόπο ιδανικό για το Τριφύλλι αφού μόλις στο 10’ ο Καμπετσής μετά από εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ και γύρισμα του Βέλεθ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Μοναδική ίσως εξαίρεση το δοκάρι του Μαντσίνι στο 37’.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Όταν όμως απείλησαν, βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Διούδη που δεν τους επέτρεψε να σκοράρουν. Άξιο αναφοράς, μάλιστα, πως ο Έλληνας τερματοφύλακας κρατάει απαραβίαστη την εστία του για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αφού έχει να δεχθεί γκολ από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στη «δύση» του 2020.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι είχαν και εκείνοι τις δικές τους ευκαιρίες για «κλειδώσουν» τη νίκη, όμως Εμμανουηλίδης και Βέλεθ δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα για τον Παναθηναϊκό. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, με το Τριφύλλι να μειώνει τη διαφορά του στο βαθμολογικό πίνακα από τον αποψινό του αντίπαλο στους πέντε βαθμούς και να κοιτάει τη συνέχεια με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (80’ Σάκιτς), Ιωάννου (80’ Γκάνεα), Μπεναλουάν, Ροζ, Ματίγια, Τζέγκο (55’ Λούκας Σάσα), Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Λόπεθ (46’ Μάνος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουανκάρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίτσιο (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (79’ Καρλίτος), Καμπετσής.