Η αλήθεια είναι πως η αντίδραση ήρθε στην καλύτερη χρονική στιγμή. Πάνω που το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων είχε φέρει τον Παναθηναϊκό σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με τον στόχο της εξόδου στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, οι Πράσινοι έδωσαν τη δική τους απάντηση και επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου και μείωσαν σε απόσταση… αναπνοής από τους συνδιεκδικητές τους, ενόψει των play offs.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, ωστόσο, πλην μιας καλής στιγμής με τον Ζίβκοβιτς δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Διούδη. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού σε μια υποδειγματική επίθεση στο 39’ ήταν αυτοί που βρήκαν τρόπο να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Βιγιαφάνιες άλλαξε παιχνίδι για τον Χατζηγιοβάνη, εκείνος σέντραρε για τον Μακέντα και ο Ιταλός με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ακόμα καλύτεροι και έδειχναν να διατηρούν με σχετική άνεση την ομάδα της Θεσσαλονίκης μακριά από τα καρέ του Διούδη. Μάλιστα, είχαν και 1-2 καλές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αγιούμπ στο 69’, πέτυχε ο Ιωαννίδης στο 82’. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε για να γράψει το 2-0, μετά από ασταθή επέμβαση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Ενγκμπακοτό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατάφερε να μειώσει δύο λεπτά αργότερα με τον Κρμέντσικ, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι στο ματς και το τελευταίο σφύριγμα του Βέλγου διαιτητή βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό.

Το Τριφύλλι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 45 βαθμούς παραμένοντας πολύ κοντά στις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις πάνω από εκείνο στο ταμπλό και πλέον στρέφει την προσοχή του στα play offs προκειμένου να πετύχει το στόχο της επιστροφής στα Κύπελλα Ευρώπης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Νιάς, Αγιούμπ (74᾽ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης  (81᾽ Καρλίτος), Μακέντα (53᾽ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιερίνια  (74᾽ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τζόλης (85᾽ Μουργκ), Ουάρντα (67᾽ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι.