Ένα βράδυ στο οποίο έμοιαζαν όλες οι συνθήκες να είναι εναντίον του ήταν το αποψινό για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τους Πράσινους να γνωρίζουν την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και να αποχαιρετούν το Κύπελλο Ελλάδος.

Αν κάποιος έψαχνε τον χειρότερο δυνατό τρόπο, για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει ο επαναληπτικός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε το σενάριο της αποψινής αναμέτρησης θα έμοιαζε ιδανικό. Η ομάδα της Ηπείρου ταξίδεψε στην Αθήνα για να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 από το πρώτο ματς στο Αγρίνιο. Ίσως, όμως, ούτε οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως πριν ακόμα τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών, θα βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0.

Με ισάριθμές τελικές προς την εστία του Διούδη, ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και ουσιαστικά να φέρει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού σε θέση να πρέπει να ανεβούν έναν Γολγοθά για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Το γκολ του Παντελάκη στο 3’ και το αυτογκόλ του Χατζηθεοδωρίδη έξι λεπτά αργότερα ουσιαστικά καθόρισαν… από τα αποδυτήρια το ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παρά την «ψυχρολουσία» οι Πράσινοι το πάλεψαν και δημιούργησαν τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για ένα γκολ πριν την ανάπαυλα, όμως δεν κατάφεραν να το πετύχουν. Έτσι, στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζαν πλέον να κυνηγούν ένα θαύμα. Το γκολ του Πούγγουρα στο 76’ δεν έμελλε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα και το τελικό 2-1 σφράγισε τον αποκλεισμό από τον δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Έτσι, το Τριφύλλι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να περιοριστεί στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, ψάχνοντας μέσω αυτού και το εισιτήριο για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που αποτελεί και τον βασικό στόχο της τρέχουσας σεζόν.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σανκαρέ (59’ Μαουρίσιο), Μολό, Χατζηθεοδωρίδης (65’ Χουάνκαρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (65’ Μακέντα), Ιωαννίδης (46’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (65’ Νγκμπακοτό), Καρλίτος

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο (87᾽ Εραμούσπε), Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Μιλιτσεάνου (76᾽Κριζμάν), Παμλίδης (65’ Νάουμετς)