Στιγμές αδράνειας στην άμυνα και μία αποβολή στα μισά του δευτέρου μέρους κόστισαν στον Παναθηναϊκό και δεν του επέτρεψαν, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο ματς, να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Μακέντα με το ένατο του τέρμα στη σεζόν έβαλε προσωρινά μπροστά στο σκορ το Τριφύλλι, όμως ο Ολυμπιακός με ολική ανατροπή επικράτησε με 3-1.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα και να πιέζουν για να πετύχουν αυτοί πρώτοι γκολ. Από τη συμπλήρωση των 20’ και μετά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και έδειχνε πως στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Σε μία από αυτές, στο 29’ ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι, με τον Κροάτη διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση με τη βοήθεια του VAR. Ο Ιταλός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και στο 31’ άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι που αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα δεύτερο πριν την ανάπαυλα. Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν πως θα πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, ο Χασάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έφερε το ματς στα ίσια.

Στα πρώτα του λεπτά, το δεύτερο μέρος δεν είχε κάποια σημαντική ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες. Όλα αυτά, μέχρι το ρολόι να δείξει το 66ο λεπτό, όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πούγγουρα και άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι πάτησαν περισσότερο την περιοχή του Διούδη και τελικώς κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή χάρη στο δεύτερο τέρμα του Χασάν στο ματς στο 72’.

Οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι δεν τα παράτησαν και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με τον Καρλίτος αρχικά να μην βρίσκει στόχο και εν συνεχεία να βλέπει τον Σα να σταματάει το σουτ του. Το τελικό 3-1 έγραψε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούμα, με όλους τους Πράσινους να βρίσκονται στην αντίπαλη περιοχή αναζητώντας το γκολ που θα τους χάριζε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36′ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46′ Αλεκανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (83′ Ενγκμπακοτό).