Μία άτυχη στιγμή στο δεύτερο μέρος στάθηκε ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα με τον Άρη και να έρθει η ήττα με 2-1 για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος όταν και προηγήθηκαν στο σκορ, όμως η αποβολή του Μαουρίτσιο στην επανάληψη κόστισε στο Τριφύλλι και έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Με το ρολόι να δείχνει το 31’, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Ο Χουάνκαρ σέντραρε ιδανικά από αριστερά και ο Σανκαρέ με ωραία κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα. Ο χαφ των Πράσινων επέστρεψε με τρόπο ιδανικό στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, ο Εσθονός διαιτητής του αγώνα υπέδειξε πέναλτι για παράβαση που δεν έγινε ποτέ, όμως ο Μάνος που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό αφού στο 52’ ο Μαουρίτσιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε και έτσι η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κλήθηκε να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα. Την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που με γκολ των Μάνου στο 62’ και Ματέο Γκαρσία στο 65’, ανέτρεψαν το σκορ και έφυγαν από τη Λεωφόρο με ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (70′ Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (79′ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69′ Καμπετσής), Αϊτόρ (58′ Σάντσες), Μακέντα (80′ Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν (59′ Γκάνεα), Τζένγκο (58′ Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86′ Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (93′ Ιωάννου), Μάνος