Η αλήθεια είναι πως όταν μια ομάδα μετά από μία σειρά οκτώ αγώνων στο μίνι πρωτάθλημα των play offs έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις ένα τρίποντο, δεν δικαιούται να έχει πολλές φιλοδοξίες για την επίτευξη του στόχου της. Οι Πράσινοι μετά την ήττα τους από την ΑΕΚ με σκορ 1-0 και με δύο ματς να απομένουν ως το φινάλε της διαδικασίας, έμειναν και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας καταφέρει ως τώρα να πάρουν τη νίκη μονάχα κόντρα στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Κόντρα στην ΑΕΚ η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρουσίασε για ένα ακόμα ματς προβληματικό πρόσωπο. Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν και αυτό διότι επί τους ουσίας δεν υπήρξε ούτε μία σημαντική ευκαιρία για τους δύο αντιπάλους. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα και βρήκαν τρόπο να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Μάνταλο στο 50‘. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Χατζηγιοβάνης απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια στο 68’ όταν από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα.

Όλα αυτά μέχρι το ρολόι να δείξει το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Νεντελτσεάρου ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μακέντα, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR. Η τύχη, όμως, γύρισε την πλάτη στον Ιταλό επιθετικό που σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα και έτσι το 0-1 έμεινε ως το φινάλε.

Μαζί με το πέναλτι ο Παναθηναϊκός απώλεσε και τις όποιες μαθηματικές ελπίδες θα είχε στα δύο ματς που απομένουν ως το φινάλε των play offs προκειμένου να βρεθεί στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι, με συγκομιδή μόλις επτά βαθμών σε οκτώ αγώνες στο μίνι πρωτάθλημα περιορίζεται στην πέμπτη θέση που το αφήνει και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης περιόδου.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό (80᾽Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς (79᾽Μπουζούκης), Σανκαρέ (71᾽Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71´Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (58᾽Καρλίτος), Μακέντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81᾽Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70᾽Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70᾽Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89᾽Νεντελτσεάρου).