Φινάλε σε μια σεζόν με τρόπο ανάλογο του τρόπου που αυτή εξελίχθηκε. Σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, οι Πράσινοι γνώρισαν βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με σκορ 4-1 και αποχαιρέτησαν με απογοητευτικό τρόπο την αγωνιστική περίοδο 2020/21.

Το ματς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου αφού πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Μασούρα. Στο 17’ ο Βιγιαφάνες έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει το σκορ αφού νικήθηκε από τον Σα στην εκτέλεση του πέναλτι που υποδείχθηκε αφού πρώτα ο Σουηδός διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 38’ ο Ελ Αραμπί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τους φιλοξενούμενους και με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το υπέροχο γκολ του Μαουρίσιο στο 53’ μετά από πολύ ωραία ενέργεια και βολέ του Βραζιλιάνου έμοιαζε με όαση σε μια πολύ δύσκολη βραδιά, ενώ στο 72’ αρχικά ο Ιωαννίδης και εν συνεχεία ο Βιγιαφάνες απώλεσαν σπουδαία ευκαιρία για να μειώσουν ακόμα περισσότερο το σκορ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη δική του ευκαιρία να πάει χαμένη και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ελ Αραμπί έφτασε στο 1-4 που ήταν και το τελικό σκορ. Η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε και πλέον το μυαλό όλων βρίσκεται στην επόμενη σεζόν με την ελπίδα αυτή να είναι πολύ καλύτερη από τη φετινή.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Μολό, Σάντσες, Βέλεθ, Καραγιάννης, Αλεξανδρόπουλος (67’ Σανκαρέ), Μαουρίσιο (78′ Τζαβίδας), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (78′ Αϊτόρ), Μακέντα (67’ Εγκμπακοτό).

Ολυμπιακός: Σα, Εμβιλά (78′ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Καμαρά (70′ Τιάγκο Σίλβα), Μπουχαλάκης, Μασούρας (71′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Χασάν (89′ Βαλμπουενά).