Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Παναιτωλικό σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με δύο πρόσωπα καθώς στο α’ ημίχρονο είχαν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, στο β’ ημίχρονο η ομάδα δεν είχε ανάλογη εικόνα με αποτέλεσμα να ηττηθεί σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο τεστ πριν από τη σέντρα της Super League Interwetten.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με διάθεση για να πιέσει και από νωρίς πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Άσκησε πρέσινγκ με ένταση στον Παναιτωλικό δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του αντιπάλου. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 6’ ο Μπουζούκης έκλεψε την μπάλα σε φάση ανάπτυξης της ομάδας του Αγρινίου, έκανε ποδιά στον Ντίας κι επιχείρησε να κρεμάσει από τα 40 μέτρα τον Ροντρίγκες αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. 

Οι Πράσινοι απείλησαν ξανά στο 14’ όταν έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Καμπετσής προσπάθησε να σκοράρει με βολέ μέσα απ’ την περιοχή, όμως ο Ροντρίγκες μπλόκαρε την μπάλα.

Το Τριφύλλι συνέχισε να πιέζει τον Παναιτωλικό, κι αφού πλησίασε στο γκολ στο 37’ με σουτ του Μαουρίσιο μέσα απ’ την περιοχή έπειτα από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, τελικά βρήκε στο 39′ το τέρμα που άξιζε βάσει της εικόνας του. Ο Μαουρίσιο ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Λούι, ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε το πέναλτι και ο Χατζηγιοβάνης ήταν εύστοχος στην εκτέλεση γράφοντας το 1-0.

Ο Παναιτωλικός όμως κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση στην πρώτη του απειλητική επίσκεψη στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντίας, ο Φλόρες πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και σκόραρε (1-1).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Βιγιαφάνιες να αντικαθιστά τον Μπουζούκη. Στο 49’ ο Παναιτωλικός είχε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Από λανθασμένη πάσα του Διούδη, ο Καρέλης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή απέναντι από τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού, ο οποίος απέκρουσε προσωρινά. Στην εξέλιξη της φάσης ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Τσιγγάρα.

Στο 62’ ο Ιωαννίδης και ο Καρλίτος πέρασαν στη θέση των Μακέντα και Καμπετσή και στο 66’ οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο με τον Χουάνκαρ, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα από τα αριστερά, πάτησε περιοχή αλλά ο Ροντρίγκες απέκρουσε ξανά. Στο 71’ ο Μεντόσα έγινε απειλητικός με σουτ αλλά ο Διούδης αντέδρασε σωστά, ενώ ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 75’ με τον Καρλίτος, ο οποίος μετά από «30άρα» μπαλιά του Μαουρίσιο, βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον εξερχόμενο Ροντρίγκες, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 83’ ο Κουτσιαύτης «είδε» χέρι του Καρλίτος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα και καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαρμπόσα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (73’ Σάρλια), Σιδεράς, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (77’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης (46’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (67’ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής (62’ Καρλίτος), Μακέντα (62’ Iωαννίδης).

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Λούι, Χουχούμης (85’ Περέιρα), Μαλής (76’ Βργκοτς), Κορνέλιους, Τσιγγάρας, Φλόρες (85’ Μπελεβώνης), Μεντόσα (76’ Μπαρμπόσα), Ντουάρτε (73’ Μόρσεϊ), Ντίας, Καρέλης (76’ Βέργος).