Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε της Αναγέννησης Καρδίτσας στο «Απ. Νικολαΐδης», νίκησε με το ευρύ 4-0 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα εκρηκτικό ημίχρονο ήταν αρκετό για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο 45λεπτο βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην τετράδα απέναντι στην ομάδα-έκπληξη του θεσμού, τη μοναδική που προέρχεται απ’ τη Super League 2.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν υποτίμησε την Αναγέννηση και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και διάθεση για να… σφραγίσει από νωρίς το εισιτήριο. Οι Πράσινοι άσκησαν μεγάλη πίεση απ’ το ξεκίνημα του ματς και πολύ γρήγορα έφτασαν στο γκολ. Μόλις στο 6’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε εξαιρετική κάθετη προς τον Αϊτόρ, ο οποίος πάτησε περιοχή και σέντραρε συρτά προς το ύψος του πέναλτι. Ο επερχόμενος Βιτάλ με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους Πράσινους σε μια εξαιρετική συνεργασία.

Το Τριφύλλι παρέμεινε προσηλωμένο στον στόχο αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ που ήρθε στο 20’. Και πάλι οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Κώτσιρας έκανε ένα γρήγορο ανέβασμα απ’ τα δεξιά, άνοιξε ωραία στον κενό χώρο για τον Αϊτόρ, ο οποίος και πάλι «σημάδεψε» τον Βιτάλ, που με διαγώνιο σουτ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 2-0.

Οι Πράσινοι δεν χαλάρωσαν και διατήρησαν τον καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους φτάνοντας και σε ένα τρίτο γκολ στο 32’. Αυτή τη φορά ο Αϊτόρ από πασέρ μετετράπη σε εκτελεστή καθώς εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Καρλίτος και «εκτέλεσε» τον Γκέκα στέλνοντας την μπάλα στην αριστερά του γωνία.

Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επίτευξη κι ενός τέταρτου γκολ κλειδώνοντας την άνετη επικράτησή του. Στο 42’ ο Κώτσιρας έκανε θαυμάσια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης και ο Καρλίτος που κινήθηκε πιο γρήγορα απ’ τους αμυντικούς, άφησε την μπάλα να σκάσει μπροστά του δύο φορές και με εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 4-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε έξυπνη διαιχείριση έχοντας πλέον στο μυαλό του τα παιχνίδια που ακολουθούν και το γεμάτο πρόγραμμα με συνεχόμενες αναμετρήσεις σχεδόν ανά τρεις ημέρες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Βιτάλ λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε, ενώ στη συνέχεια έκανε άλλες τέσσερις αλλαγές. Μολονότι πάντως ο ρυθμός του ματς έπεσε οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει ακόμη περισσότερο τη νίκη τους είτε με τον Καρλίτος στο 50’ είτε με τον Ιωαννίδη στο 80’, που όμως δεν βρήκαν δίχτυα.

Αντιθέτως, στις δύο περιπτώσεις που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, στο 63’ με τον Καρλίτος και στο 85’ με τον Παλάσιος, τα γκολ δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ. Παρ’ όλα αυτά και στις δύο φάσεις οι συνεργασίες που έβγαλαν οι παίκτες του Τριφυλλιού ήταν εξαιρετικές.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (62’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ (76’ Σάντσες), Βιτάλ (46’ Παλάσιος), Καρλίτος (67’ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρουμάνος (69’ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46’ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69’ Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46’ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46’ Καρανίκας).