Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play offs της Super League Interwetten. Το Τριφύλλι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Αϊτόρ που σκόραρε για πέμπτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα (και τρίτη τον τελευταίο μήνα), αλλά έμεινε στο 1-1 με την Ένωση που ισοφάρισε (1-1) με πέναλτι του Αμραμπατ στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι είχε καλό και γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημά του με την ΑΕΚ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 2’. Ο Τσούμπερ, έπειτα από ασίστ του Μισελέν, πλάσαρε κάτω απ’ το σώμα του Διούδη με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και… δυναμική καθώς οι Πράσινοι στην παρθενική τους φάση βρήκαν δίχτυα. Στο 4’ ο Χουάνκαρ έκλεψε ψηλά στο χώρο του κέντρου, πάσαρε αμέσως στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέρασε την μπάλα με εξαιρετική κάθετη προς τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός έκανε καταπληκτικό τσίμπημα στην μπάλα, ξεμαρκαρίστηκε και με θαυμάσιο «σκαφτό» πάνω απ’ το σώμα του Στάνκοβιτς άνοιξε το σκορ (1-0).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές με τον Τσούμπερ στο 16’ και τον Αμραμπατ στο 23’ έπειτα από πάσα του Αραούχο, αλλά ο Διούδης και ο Σένκεφελντ απέτρεψαν το γκολ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε πιο αργός αλλά οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν. Σε μια απειλητική πάσα του Αμραμπατ προς τον Αραούχο, ο Διούδης ανέτρεψε τον Αργεντινό και ο Μαροκινός στο 45+2’ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του Τριφυλλιού (1-1).

Οι Πράσινοι άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Χατζηγιοβάνη αντί του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις αλλά με την ΑΕΚ να πιέζει αρκετά. Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 59’ θέλοντας να τονώσει την ομάδα του με τη χρησιμοποίηση των Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες και Κώτσιρα και πράγματι η εικόνα του ματς άλλαξε.

Οι αλλαγές έδωσαν φρεσκάδα στο Τριφύλλι που πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησε δύο φορές με τον Παλάσιος. Αρχικά στο 67’ ο Αργεντινός είχε άστοχη κεφαλιά και στη συνέχεια στο 84’ νικήθηκε απ’ τον Στάνκοβιτς μετά από ατομική προσπάθεια. Προηγουμένως, απείλησε και η ΑΕΚ στο 83’ με τον Αραούχο να εμποδίζεται απ’ τον Σάρλια. Το γκολ δεν ήρθε και το ντέρμπι έληξε ισόπαλο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μισελέν, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ (78’ Γκαρσία), Αραούχο.