Μια μεγάλη και συνάμα σημαντική νίκη με 2-1 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι έπειτα από μια σκληρή και απαιτητική «μάχη» κυριάρχησαν στο γήπεδο κι έφτασαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο που τους φέρνει πιο κοντά στον στόχο τους.

Το Τριφύλλι, που έφτασε στη νίκη χάρη στο έκτο εφετινό γκολ του Αϊτόρ και στο παρθενικό του Χουάνκαρ με την πράσινη φανέλα, παρέμεινε αήττητο στη διαδικασία των πλέι οφ μετά από δύο σερί ισοπαλίες με ΑΕΚ και Άρη, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ομάδα φτιαγμένη για τα μεγάλα ματς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ορμή στο γήπεδο επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Οι Πράσινοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού ασκώντας μεγάλη πίεση στον ΠΑΟΚ. Κι αφού απείλησαν στο 15’ με τον Παλάσιος που νικήθηκε από πλάγια θέση απ’ τον Πασχαλάκη και στο 16’ με τον Κώτσιρα που ανακόπηκε την τελευταία στιγμή απ’ τον Βαρέλα προ του Βιγιαφάνιες, ήρθε το γκολ που δικαιούνταν βάσει εμφάνισης.

Η κυριαρχία του Τριφυλλιού απέδωσε καρπούς στο 34’, οπότε ο Παλάσιος κουβάλησε την μπάλα από δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ, εκεί όπου ο Αϊτόρ έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Παναθηναϊκός που έχασε νωρίς (26’) τον άτυχο Βιγιαφάνιες, τον οποίο αντικατέστησε ο Αλεξανδρόπουλος λόγω τραυματισμού, διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα ακόμη και στις στιγμές που ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα προσπαθώντας να αντιδράσει. Μάλιστα, πέραν ενός άστοχου σουτ του Άκπομ στο 41’ μέσα απ’ την περιοχή, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να πλησιάσει απειλητικά στο τέρμα του Μπρινιόλι μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα απειλητικό μακρινό σουτ του Κούρτιτς, το οποίο απέτρεψε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι στο 48’, ενώ στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Τσιγγάρα εντός περιοχής, κατέληξε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ. Ίδια κατάληξη είχε νέο απειλητικό σουτ του αμαρκάριστου Ελ Καντουρί στο 51’. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στο 53’ με τον Χουάνκαρ, ο οποίος με σέντρα-σουτ, που πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά, απείλησε την εστία του Πασχαλάκη καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι Πράσινοι έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ για το 2-0 με ένα καταπληκτικό βολέ στην κίνηση του Χουάνκαρ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στην 50ή συμμετοχή του με τη φανέλα του Τριφυλλιού στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς καθώς στο 70’, έπειτα από σέντρα του Κούρτιτς, ο Αντρ. Ζίβκοβιτς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο, οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα μέχρι τέλους, ήταν αποτελεσματικοί ανασταλτικά και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (29’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Ίνγκσον, Βαρέλα, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά, Άκπομ (80’ Τσόλακ).