Ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) έληξε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική των play offs της Super League Interwetten. Οι Πράσινοι αδίκησαν τους εαυτούς τους και αδικήθηκαν με αποτέλεσμα να «κολλήσουν» στο μηδέν μολονότι άξιζαν τη νίκη στα Ιωάννινα. Μάλιστα, τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Χουάνκαρ, ο οποίος θα απουσιάσει απ’ το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Απ. Νικολαΐδης».

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού καταγράφηκε στο 12’ με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Μαουρίσιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να απαντήσει επίσης με μακρινή προσπάθεια του Καραχάλιου, που όμως ήταν άστοχος. Στο 23’ οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, με τους Μαουρίσιο, Αϊτόρ και Χουάνκαρ να αλλάζουν με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα, αλλά το σουτ του Αϊτόρ μέσα απ’ την περιοχή από πλάγια θέση πέρασε ξυστά απ’ το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Η πίεση συνεχίστηκε απ’ τον Παναθηναϊκό που στο 31’ άγγιξε το γκολ με ακόμη ένα απειλητικό σουτ. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαουρίσιο, ο οποίος πάτησε περιοχή κι εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν καταλήγοντας άουτ στη συνέχεια. Στο 36’ ήταν η σειρά του Βέλεθ για να αγγίξει το γκολ όμως το ωραίο φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός αμυντικός δεν βρήκε στόχο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Πέερσμαν στο 45’ έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο β’ ημίχρονο το ματς παίχθηκε σε πιο χαμηλό τέμπο με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις. Οι Πράσινοι πάντως είχαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 62’. Έπειτα από σέντρα του Κώτσιρα, ο Αϊτόρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη δική του καλή στιγμή στο 75’ με τον Σάλιακα να σουτάρει άουτ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 80’ καθώς ο Ούγγρος διαιτητής Ιστβάν Βαντ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αμυντικός σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Περέα, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας στο έδαφος βρήκε άθελά του τον Κολομβιανό στο πρόσωπο. Κι όμως ο διαιτητής τον απέβαλε σε μια άδικη απόφαση, ενώ στη συνέχεια τιμώρησε με κίτρινη κάρτα το εκτός φάσης χτύπημα του Κάργα στον Αϊτόρ.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Πράσινοι πίεσαν στο φινάλε και είχαν τις ευκαιρίες για να νικήσουν, όμως στο 89’ ο Καραχάλιος ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Χατζηγιοβάνη, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Παλάσιος προσέκρουσε σε πόδια αντιπάλων και δεν βρήκε στόχο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λόντιγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (90+5’ Λιάσος), Μορέιρα (56’ Λώλης), Περέα (89’ Παντελάκης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (76’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (85’ Σάντσες), Παλάσιος, Ιωαννίδης (75’ Χατζηγιοβάνης).