Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά κυρίαρχος και πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Άρη με 1-0. Η Λεωφόρος, που ήταν και πάλι «καυτή», έγινε… ηφαίστειο χάρη στο «χρυσό» γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ που έκρινε την αναμέτρηση κι έφερε τους Πράσινους στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των playoffs της Super League Interwetten και στο δρόμο προς την επιστροφή στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ήταν για ακόμη ένας ματς ανώτερη μέσα στο γήπεδο φτάνοντας σε μια δίκαιη νίκη, διεύρυνε το εντυπωσιακό αήττητο σερί της στους δέκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κράτησε το μηδέν στην άμυνα για πέμπτο σερί παιχνίδι έχοντας ξεπεράσει πλέον τα 450’. Ο Σένκεφελντ σκόραρε για πρώτη φορά στη σεζόν και για τέταρτη στην καριέρα του στο Τριφύλλι κι ο Αϊτόρ πρόσθεσε ακόμη μια ασίστ στην εξαιρετική εφετινή παρουσία του.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Άρης προσπάθησε να ασκήσει πίεση και να μπλοκάρει την κυκλοφορία της μπάλας απ’ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι όμως γρήγορα βρήκαν λύσεις, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έγιναν απειλητικοί. Στο 20’ έπειτα από θαυμάσια μακρινή μπαλιά του Βέλεθ, η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έστρωσε για τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουέστα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο επερχόμενος Αϊτόρ ήταν άστοχος στο σουτ που επιχείρησε.

Οι Πράσινοι απείλησαν και στο 25’ με μακρινό σουτ του Ρούμπεν, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Κουέστα, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τελικά το γκολ που δικαιούτο ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 27’. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της άμυνας του Άρη, όπου ο Σένκεφελντ με πλάτη προς το τέρμα και δίχως να βλέπει, έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ των Κιτρίνων για το 1-0.

Το γκολ του Παναθηναϊκού προκάλεσε ενθουσιασμό στην εξέδρα κι εκνευρισμό στην πλευρά του Άρη, που έμεινε με δέκα παίκτες στο φινάλε του ημιχρόνου (45’) λόγω αποβολής του Καμαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο 45λεπτο ήταν… εκρηκτικό με γρήγορο ρυθμό και πολλές καλές φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεκάλεπτο 49’-59’ καταγράφηκαν έξι ευκαιρίες για γκολ: τέσσερις για τον Παναθηναϊκό με Αϊτόρ στο 49’, Ιωαννίδη στο 54’, Ιωαννίδης στο 56’ και Αϊτόρ στο 59’ και δύο για τον Άρη με Γκάνεα στο 54’ και Μαντσίνι στο 55’. Οι Πράσινοι απείλησαν άλλες δύο φορές μέχρι το 70’ με τον Βιγιαφάνιες (65’) και τον Παλάσιος (68’).

Στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε, μολονότι το ματς είχε ρυθμό και ένταση, δεν είχε σημαντικές στιγμές. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και στο τέλος πανηγύρισε με τον κόσμο του μια σπουδαία επικράτηση που τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο του.

Στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης» βρέθηκαν και οπαδοί του Άρη έπειτα από συμφωνία των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια για να διεξάγονται τα παιχνίδια όπως παλιά, με φίλους και των δύο ομάδων. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη του αγώνα, άφησαν μπροστά από τη θύρα 6 στεφάνι στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (81’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (30’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (81’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (89’ Καρλίτος).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Γκάνεα (84’ Σούντγκρεν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Σάσα (31’ Ιτούρμπε), Ματίγια, Ντουκουρέ (62’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (84’ Γκαρσία), Γκάμα (62’ Πάλμα), Καμαρά.