Ακόμα και οι πιο συγκρατημένοι φίλοι του Παναθηναϊκού, παρακολουθώντας το φιλικό παιχνίδι με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, δύσκολα δεν θα «έσκασαν» χαμόγελο. Το τελικό 0-0 έχει τη σημασία του, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο απ΄όλα είναι ότι το Τριφύλλι στάθηκε επί ίσοις όροις απέναντι στην τριταθλήτρια Γερμανίας, η οποία σε λίγες ημέρες ξεκινάει τη διαδρομή της στη Μπουντεσλίγκα και σε λίγες εβδομάδες στο Champions League.

Στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι θετικό πρόσημο απόδοσης. Στο σαφώς ανώτερο σε βαθμό δυσκολίας παιχνίδι της εφετινής προετοιμασίας, οι Πράσινοι έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο τα χαρίσματα της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο και έκανε βαθμολογικό ντεμαράζ στα play off. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και προτού έρθουν οι μαζικές αλλαγές, ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά τη Λεβερκούζεν, μη επιτρέποντας στο γερμανικό σύνολο να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο. Παράλληλα με λίγο πιο προσεκτικές τελικές επιλογές, οι Πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ. Ειδικά στο 30′ με τον Αϊτόρ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή αλλά να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο και στο 32′ όταν ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από παράλληλη συρτή σέντρα του Αϊτόρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεβερκούζεν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίωρο, είχε μία διπλή ευκαιρία αλλά πέραν τούτου ουδέν. Μάλιστα στο τελευταίο 15λεπτο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και κράτησε με ευκολία το μηδέν στα μετόπισθεν. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοίρασε το χρόνο συμμετοχές και πάλι, χρησιμοποιώντας 22 ποδοσφαιριστές, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Ρουμπεν (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66’ Καρλίτος), Τσέριν (72’ Ηλιάδης), Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Ιωαννίδης (72’ Σαρδέλης), Αϊτόρ (79’ Κρυπαράκος).

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).