Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του και παρέμεινε στην κορυφή της Super League. Οι Πράσινοι μετά από τα «τρίποντα» με τον Ιωνικό στην πρεμιέρα και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά επί του Λεβαδειακού. Το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 στην «καυτή» Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική χάρη στο πρώτο γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς με την πράσινη φανέλα, έπειτα από άλλη μια ασίστ του Αϊτόρ.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τις ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς νωρίτερα, αλλά δεν το έκαναν. Παράλληλα, όμως είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκαν απ’ τον Λεβαδειακό κρατώντας για τρίτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση ήταν κάτι περισσότερο από ιδανικό καθώς μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ με εξαιρετικό τρόπο απ’ τα αριστερά και ο Βέρμπιτς κάνοντας κίνηση φορ, με κεφαλιά μέσα απ’ την περιοχή πέτυχε το 1-0.

Στο 9’ ο Αϊτόρ κινήθηκε ωραία στον άξονα, βρέθηκε έξω απ’ την περιοχή του Λεβαδειακού, επιχείρησε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως ο Λεβαδειακός απείλησε στο 26’ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Βινίσιους προσπάθησε να σκοράρει με δυνατή κεφαλιά από κοντά, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 33’ ο Κουρμπέλης πίεσε ψηλά κι έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού. Ο Αϊτόρ άνοιξε αμέσως για τον Παλάσιος που έστρωσε ξανά προς τον Ισπανό, ο οποίος όμως βρέθηκε υπό πίεση και πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι δεν μπήκαν στο γήπεδο με την ίδια ορμή που είχαν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ωστόσο, άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα μετά το 60’, ιδίως μετά την είσοδο του Ρουμπέν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα πλησίασαν στο γκολ στο 67’ με τον Παλάσιος μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τσέριν, στο 73’ με κεφαλιά του Σάρλια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν και στο 79’ ξανά με τον Παλάσιος έπειτα από εναλλαγή της μπάλας με τον Κουρμπέλη.

Το Τριφύλλι είχε ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 89’ με τον Σπόραρ, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσέριν, βγήκε απέναντι στον Μάρκοβιτς, που τον νίκησε στο τετ α τετ.

Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βινίσιους στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα (82’ Σάντσες), Σάρλια, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61’ Ρουμπέν), Παλάσιος, Σπόραρ (90’ Ιωαννίδης).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Βήχος, Κωνσταντινίδης, Μεχία, Χάμοντ (46’ Σκβάρκα), Μπελμόντ (81’ Βουτσάς), Βρακάς (66’ Νίκας), Λούα Λούα (46’ Μουτίνιο), Δούμτσιος.