Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά! Το «τρένο» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στη Super League. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 1-0, έφτασε τις εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την ιστορική επίδοση της σπουδαίας ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα από τη σεζόν 1994-95. Τη χαρά μετρίασε η ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα μετά από δύο λεπτά συμμετοχής στον αγώνα στο 81ο λεπτό… Η κακοδαιμονία των τραυματισμών δεν λέει να εγκαταλείψει τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Οι Πράσινοι ήταν αλύγιστοι για ακόμα ένα ματς. Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες που είχαν να αντιμετωπίσουν πριν απ’ το παιχνίδι αλλά και τα εμπόδια που προέκυψαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, βρήκαν και πάλι τον τρόπο για να πανηγυρίσουν μια σπουδαία επικράτηση. Μια στατική φάση, μια πανέξυπνη εκτέλεση του Βέρμπιτς και μια κεφαλιά «δυναμίτης» του Σπόραρ στο 92’ χάρισε ακόμα ένα τρίποντο στο Τριφύλλι και έβαλε… φωτιά στη Λεωφόρο, που έσκασε σαν ηφαίστειο!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε για ακόμα μια φορά μέσα στο γήπεδο ότι ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες και να βγαίνει όρθιος και δυνατός. Δεν δέχθηκε γκολ για έβδομη φορά εφέτος σε εννέα αγωνιστικές και παρέμεινε στο +7 απ’ τον δεύτερο Βόλο, στο +9 απ’ την ΑΕΚ που έχει ματς λιγότερο, στο +10 απ’ τον Ολυμπιακό και στο +11 απ’ τον ΠΑΟΚ.

Τα highlights του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι δείχνοντας εξαρχής διάθεση για να «πνίξει» τον αντίπαλο κυνηγώντας το γκολ. Κι ήδη στο πρώτο τέταρτο το Τριφύλλι είχε τρεις καλές ευκαιρίες: στο 2’ το σουτ του Τσέριν κόντραρε στον Φαμπιάνο και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Στο 9’ ο Ιωαννίδης σούταρε λίγο άουτ έπειτα από ωραία συνεργασία του Μπερνάρ με τον Παλάσιος, ενώ στο 12’ ο Τσέριν πάσαρε κάθετα προς τον Χουάνκαρ, ο οποίος γύρισε στον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος «άδειασε» καταπληκτικά τον Νταμπό, έπιασε το σουτ, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και απείλησε με τον Ιτούρμπε στο 15’ και το 17’ αλλά στην πρώτη φάση ο Σένκεφελντ και στη δεύτερη ο Μπρινιόλι, απομάκρυναν τον κίνδυνο. Ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μια καλή προσπάθεια στο 22’ με καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Βέρμπιτς που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «αγρίεψε» ιδίως απ’ τη στιγμή που έγινε ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Βέρμπιτς απ’ τον Ετέμπο, ο οποίος αντί για κόκκινη τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Έκτοτε το ματς έγινε πιο νευρικό με τους Πράσινους πάντως να προσπαθούν να διατηρήσουν την ηρεμία τους και τον χαρακτήρα του παιχνιδιού τους. Στο 68’ ο Παναθηναϊκός, έπειτα από φάση διαρκείας, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπερνάρ, ωστόσο έπειτα από υπόδειξη του VAR, ο διαιτητής έκανε έλεγχο της φάσης σε βίντεο ακυρώνοντας εν τέλει το γκολ «βλέποντας» επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς στον Ετέμπο.

Και πάλι, όμως, οι Πράσινοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να προσπαθούν μέχρι τέλους για να βρουν το γκολ της λύτρωσης και τα κατάφεραν στο 92’. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Σπόραρ κινήθηκε έξυπνα, ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατή κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-0. Το πάρτυ μόλις είχε αρχίσει στη Λεωφόρο!

Ο Άρης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Πάλμα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα με τις τάπες στον Τσόκαϊ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Βέρμπιτς, Παλάσιος (79’ Αϊτόρ, 83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο, Νταμπό, Εμπακατά (80’ Παπέ Σέικ), Ιτούρμπε (63’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία (91’ Πίρσμαν), Ζερβίνιο (63’ Γκρέι).