Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία του και στραβοπάτησε εκτός έδρας με τον Ιωνικό στην επανεκκίνηση της Super League. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι απ’ τους αντιπάλους τους, είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το τρίποντο αλλά τις σπατάλησαν και κόλλησαν στο 1-1 στο γήπεδο της Νεάπολης.

Το Τριφύλλι πάντως παραμένει αήττητο και στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, όμως η διαφορά απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ μειώθηκε στους έξι βαθμούς. Και δεδομένου ότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε στο γήπεδο, είχε εξαιρετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δημιούργησε σπουδαίες φάσεις, είναι κρίμα που έφυγε απ’ τη Νίκαια με έναν και όχι με τρεις βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε εξαρχής να παίξει γρήγορα προκειμένου να διασπάσει το αμυντικογενές παιχνίδι του Ιωνικού. Στο 4’ ο Βαγιαννίδης έκανε ωραία κίνηση στρώνοντας για τον Χουάνκαρ, ο οποίος σούταρε με δύναμη αλλά ανακόπηκε απ’ τον Μύγα. Η πρώτη τελική στο ματς καταγράφηκε στο 7’ με μακρινό σουτ του Αοσμαν που κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια του Μπρινιόλι, ο οποίος δεν ανησύχησε.

Η δυναμική είσοδος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 14’. Ο Χουάνκαρ απομάκρυνε σημαδεύοντας τον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε καταπληκτικό κοντρόλ και κινήθηκε κατά μέτωπον. Πάτησε περιοχή, σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε αλλά ο Μπερνάρ, ο οποίος ακολούθησε τη φάση, πλάσαρε εύστοχα από κοντά σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Προτού καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Πράσινοι είχαν σπουδαία ευκαιρία για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 16’ ο Παλάσιος και ο Τσέριν άλλαξαν θαυμάσια την μπάλα και ο Σλοβένος πάσαρε για τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε γρήγορα εντός περιοχής, γύρισε παράλληλα προς τον Παλάσιος, ο οποίος όντας αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα τράνταξε το «σίδερο». Στο 35’ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο οποίος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο ξεκίνημα του β’ ημίχρονου αλλά ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Στο 58’ ο Ιωαννίδης βγήκε απέναντι απ’ τον Χουτεσιώτη, σούταρε με δύναμη αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε. Στο 67’ ακολούθησε νέα σπουδαία φάση με τον Τσέριν. Ο Σλοβένος υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής απ’ την καταπληκτική κάθετη του Μπερνάρ, σούταρε διαγωνία αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ξανά.

Στο 71’ ο Ιωνικός προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο με μακρινό σουτ του Αοσμαν που κατέληξε άουτ, ενώ το Τριφύλλι είχε άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο 80’ με τον Σπόραρ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε καταπληκτικά απ’ τον Μπερνάρ. Ο Σλοβένος πέρασε και τον Χουτεσιώτη, πλάσαρε σε άδειο τέρμα αλλά ο Σόουζα πρόλαβε να απομακρύνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το γκολ δεν ήρθε για το Τριφύλλι που τελικά πλήρωσε την αστοχία του. Στο 84’ ο Μάσας κινήθηκε από τα δεξιά, γύρισε προς την περιοχή εκεί όπου ο Αοσμαν με πλασέ στη γωνία ισοφάρισε (1-1).

Στο 92’ ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία ευκαιρία του για να σκοράρει αλλά ο Σπόραρ αστόχησε στην κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κώτσιρα.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μύγας, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Αοσμαν (95’ Πογκοσιάν), Τσίμπσαχ, Λοβέρα (75’ Μασάς), Φαντιγκά (87’ Ελευθεριάδης), Μάντζης (87’ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).