Τέσσερα συνεχόμενα ματς δίχως νίκη ήταν πολλά και ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος σ’ αυτό το αρνητικό σερί επιστρέφοντας παράλληλα στην κορυφή της Super League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο και βρέθηκαν και πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας ένα ματς περισσότερο απ’ την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έβγαλε θετική αντίδραση στο γήπεδο, είχε καλή απόδοση, δημιούργησε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πετύχει μια ευρύτερη νίκη. Οι Πράσινοι όμως, αν και ήταν ανώτεροι, έδειξαν πιεσμένοι σε ορισμένα σημεία του ματς καθώς ήθελαν πάση θυσία το τρίποντο για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Και εν τέλει τα κατάφεραν έχοντας συνολικά καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Ο Λάζλο Κλέινχεϊσλερ, ο οποίος έπαιξε βασικός -όπως και οι έτεροι νεοαποκτηθέντες Ντάνιελ Μαντσίνι και Τιμοτέους Πούχατς- άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση για να κυνηγήσει το γκολ από νωρίς και πράγματι πήρε τον έλεγχο του ματς. Όμως η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 14’ ο Ρόμανιτς πάσαρε για τον Βέργο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά ο Μπρινιόλι είχε καλή αντίδραση κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα, ο Ιταλός έπαιξε γρήγορα την μπάλα με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να κινηθούν άμεσα στην αντεπίθεση. Ο Βαγιαννίδης πραγματοποίησε καταπληκτική κούρσα απ’ τα δεξιά και άνοιξε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε φοβερή ντρίμπλα με τακουνάκι στον Κορνέζο και έστρωσε την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Κλέινχεϊσλερ. Ο Ούγγρος πλάσαρε με το δεξί στη δεξιά γωνία του Σαράνοφ γράφοντας το 1-0 για το Τριφύλλι στο παρθενικό του γκολ με τους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ στο 38’ με τον Ιωαννίδη. Οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν γρήγορα, ο Μπερνάρ σέντραρε από δεξιά και ο σέντερ φορ τού Τριφυλλιού κέρδισε υπό πίεση την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο φινάλε του ημιχρόνου (45’+1’) η Λαμία απείλησε με σέντρα-σουτ του Ρόμανιτς αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Με τον ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (49’) ο Βαγιαννίδης σέντραρε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ στην κίνηση με αποτέλεσμα να χάσει μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει. Η Λαμία απείλησε (50’) άμεσα με κεφαλιά του Βέργου αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι ήταν αποτελεσματικός.

Στο 64’ η Λαμία έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο έπειτα από επικίνδυνο μαρκάρισμα του Στάνκο στον Τσέριν, το οποίο δεν αντιλήφθηκε ο Καραντώνης καθώς αρχικά τιμώρησε με κίτρινη τον παίκτη της Λαμίας. Άμεσα όμως κλήθηκε απ’ τον VAR, είδε τη φάση σε βίντεο και ορθώς τιμώρησε με κόκκινη τον Στάνκο. Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64’ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Πούχατς που έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Σαράνοφ. Στη συνέχεια της φάσης ξανά ο Πούχατς απείλησε με μακρινό σουτ, ο Σαράνοφ απομάκρυνε δύσκολα και ο Μπερνάρ που πήρε το ριμπάουντ, με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε καθώς στο 71’ άγγιξε το γκολ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος βγήκε απέναντι απ’ τον Σαράνοφ αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ. Στο 80’ χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για το Τριφύλλι που απείλησε με τον Βαγιαννίδη μέσα απ’ την περιοχή, ενώ και στο 88’ ο Τσέριν είχε ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Τελικά, το δεύτερο γκολ που έψαχνε και που άξιζε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, το βρήκε στις καθυστερήσεις. Στο 92’ ο Παλάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε πρώτο χρόνο αλλά ο Μπερνάρ έστρωσε με τη μία προς τον Σλοβένο, που αν και πεσμένος στο έδαφος, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το 2-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Τσέριν, Κλέινχεϊσλερ (60’ Παλάσιος), Μαντσίνι (81’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ).

Λαμία: Σαράνοφ, Παουλέβατς, Κορνέζος, Αμπάντα, Σίμον, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιες), Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς), Βέργος (82’ Μανούσος).