Ο Παναθηναϊκός έκλεισε ιδανικά την κανονική περίοδο της Stoiximan Super League όντας πρώτος και καλύτερος! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όχι μόνο νίκησε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 2-0 αλλά ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκεται απ’ το ξεκίνημα της σεζόν με μικρές διακοπές. Οι Πράσινοι έπειτα από 26 αγωνιστικές βρίσκονται στην πρώτη θέση και στο +2 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ, στο +5 απ’ τον τρίτο Ολυμπιακό και στο +7 απ’ τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Με αυτές τις διαφορές θα ριχτούν στη μάχη των πλέι οφ, που θα αρχίσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Μαρτίου), με στόχο την κατάκτηση του τίτλου…

Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο στο Περιστέρι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος σκόραρε δύο φορές κι έφτασε τα πέντε γκολ την τρέχουσα σεζόν, πανηγύρισε μια άνετη και δίκαιη επικράτηση. Ήταν η 19η εφετινή νίκη των Πρασίνων και ένατη μακριά απ’ τη Λεωφόρο στη Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός μολονότι απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 3′ με σουτ του Ρομπάιγ που ανακόπηκε αποτελεσματικά απ’ τον Σάρλια, μπήκε στο γήπεδο με ορμή και διάθεση για να πάρει τον έλεγχο του ματς. Ωστόσο στο 10′, το παιχνίδι διεκόπη λόγω εισβολής οπαδών του Ατρόμητου στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Έπειτα από 26 λεπτά, η αναμέτρηση άρχισε ξανά αλλά χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να βρουν ρυθμό οι δυο ομάδες.

Στο 18′ ο Κλεϊνχέισλερ είχε ένα καλό σουτ προς το τέρμα του Ατρόμητου αλλά τα σώματα των αμυνόμενων και ο Γιαννιώτης απέτρεψαν μια πιθανή απειλή για γκολ. Στο 31′ οι Πράσινοι, που άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία με τον Μαντσίνι να υποδέχεται την μπάλα απ’ τον Παλάσιος, αλλά να μην ευστοχεί από πλεονεκτική θέση. Αρχικά ο Αργεντινός νικήθηκε απ’ τον Γιαννιώτη, ενώ στη δεύτερη προσπάθειά του έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο 43′ και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις. Ξανά όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε κρατώντας το 0-0 στο φινάλε του α’ ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (47′) ο Μάγκνουσον απείλησε με εκτέλεση φάουλ αλλά νικήθηκε απ’ τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, ο οποίος όμως δεν είχε… απάντηση στο καταπληκτικό βολέ του Ιωαννίδη στο 49′. Ο στράικερ του Παναθηναϊκού έκανε τρομερή ατομική ενέργεια κι έπιασε έναν «κεραυνό» απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 0-1.

Ο Ιωαννίδης πρωταγωνίστησε και στην επόμενη καθοριστική φάση του ματς καθώς στο 60′ ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Μαυρομμάτη. Ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν είδε την καθαρή παράβαση, όμως κλήθηκε απ’ τον VAR για να εξετάσει τη φάση καταλογίζοντας τελικά το πέναλτι. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση στο 63′ και δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Οι Πράσινοι που θα μπορούσαν να πετύχουν άλλα δύο γκολ στο 66′ με τον Κλεϊνχέισλερ και στο 84′ με τον Κουρμπέλη, κατά το ίδιο διάστημα κράτησαν τον Ατρόμητο μακριά απ’ την περιοχή του Μπρινιόλι που δεν απειλήθηκε καθόλου και διατήρησε το μηδέν για 16ο εφετινό ματς στο πρωτάθλημα!

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Κουέν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά, Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Μάγκνουσον, Σάρλια (58’ Πούγγουρας), Ρουμπέν (76’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).