Ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να φύγει νικητής απ’ τη Λεωφόρο στο παιχνίδι με τον Βόλο για τη 2η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι άγγιξαν το τρίποντο στις καθυστερήσεις αλλά ο Σπόραρ δεν κατόρθωσε να σκοράρει με εκτέλεση πέναλτι και το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο (0-0).

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν σαφώς ανώτεροι, έπαιξαν στο… μισό γήπεδο τη θεσσαλική ομάδα, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, είχαν μεγάλες φάσεις αλλά έμειναν «άσφαιροι». Το Τριφύλλι πάντως, που παρέμεινε αήττητο για έκτο σερί ματς έχοντας -κατά το ίδιο διάστημα- κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος σε μια εβδομάδα που περιλαμβάνει ένα δύσκολο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (5/4) και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απ. Νικολαΐδης» την Κυριακή (9/4).

Στο 9’ οι Πράσινοι είχαν την πρώτη καλή φάση στο ματς με τον Μαντσίνι να βγάζει καταπληκτική μπαλιά για τον Ιωαννίδη, ο οποίος πλάσαρε έξυπνα κάτω απ’ τα πόδια του Κλέιμαν αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το Τριφύλλι είχε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο 23’ οπότε ο Σάρλια πάσαρε θαυμάσια εντός περιοχής για τον Μαντσίνι, ο οποίος έστρωσε για τον Τσέριν. Ο Σλοβένος μέσος ελίχθηκε ωραία, βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε αλλά ο Κλέιμαν απομάκρυνε τον κίνδυνο. Αμέσως μετά (24’) σε πλεονεκτική θέση βρέθηκε και ο Χουάνκαρ, έπειτα από σέντρα του Παλάσιος, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός με το δεξί ήταν άστοχο. 

Στο 26’ ήταν η σειρά του Τσέριν για να προσπαθήσει να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν. Το επιθετικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Μαντσίνι να σεντράρει στο 36’ στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί όμως ο Παλάσιος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Όσο κι αν προσπάθησαν οι Πράσινοι και με την κατοχή μπάλας στο 67% δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου που έληξε δίχως γκολ.

Απ’ το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός χάνοντας ευκαιρία στο 49’. Ο Ιωαννίδης σούταρε διαγώνια μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Σιέλης απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο σέντερ φορ του Τριφυλλιού απείλησε ξανά στο 63’ μέσα απ’ την περιοχή αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ καθώς προσέκρουσε στους αντιπάλους. Στο 73’ ο νεοεισελθών Κλεϊνχέισλερ έκανε διαγώνια κίνηση, σούταρε έξω απ’ την περιοχή αλλά ήταν άστοχος, όπως συνέβη και στο 75’ και πάλι σε μακρινό σουτ του Ούγγρου.

Στο 79’ ήταν η σειρά του έτερου νεοεισελθόντα Κουρμπέλη να απειλήσει με σουτ μέσα απ’ την περιοχή έπειτα από ωραία ατομικιή προσπάθεια. Ωστόσο η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε ακόμα πιο έντονη με τον Παλάσιος να έχει δύο κεφαλιές από πλεονεκτική θέση στο 89’ και το 90’, όμως στην πρώτη περίπτωση ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα -αν και αμαρκάριστος- ενώ στη δεύτερη απομάκρυναν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Το Τριφύλλι είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς στις καθυστερήσεις καθώς έπειτα από ενέργεια του Παλάσιος και χέρι του Λούνα εντός περιοχής ο διαιτητής Μανούχος καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι. Ο Σπόραρ όμως που ανέλαβε την εκτέλεση στο 97′ νικήθηκε απ’ τον Κλέιμαν και το Τριφύλλι έμεινε στο 0-0 για δεύτερο σερί ματς.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν (76’ Κουρμπέλης), Τσέριν (80’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Μαντσίνι (66’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (66’ Σπόραρ).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης, Τσοκάνης, Κάτσε (74’ Μπαριέντος), Γκάχι (85’ Μεταξάς)ι, Τάχατος (70’ Πιρές), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.