Το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν απέναντι στην αυστριακή Βιένερ Βικτόρια είχε περισσότερο χαρακτήρα ξεμουδιάσματος και ενεργοποίησης των παικτών ενόψει των πιο δυνατών δοκιμασιών που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς με την Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League.

Έπειτα από δέκα ημέρες σκληρών προπονήσεων οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο για ένα παιχνίδι, έστω και με τη μορφή του προπονητικού χαρακτήρα (διάρκειας δύο 35λεπτων ημιχρόνων), απέναντι σε μια χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα. Γι’ αυτό και η νίκη με 4-0 δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία…

Μεγαλύτερη αξία έχει σαφώς η επανεμφάνιση, μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό τους, του Αϊτόρ, του Φρόκου και του Ζέκα. Για τον τελευταίο μάλιστα ήταν διπλή η επιστροφή καθώς όχι μόνο επανήλθε στην αγωνιστική δράση αλλά φόρεσε ξανά μετά από έξι χρόνια την αγαπημένη του φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος.

Παράλληλα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο, όχι μόνο στους… παλιούς αλλά και στους νεαρούς παίκτες που ακολούθησαν την αποστολή του Τριφυλλιού στην Αυστρία όπως είναι ο Μπιλάλ, ο Καλοσκάμης, ο Κάτρης και ο Φικάι. Μάλιστα, οι Καλοσκάμης και Μπιλάλ σκόραραν, όπως και ο Γερεμέγεφ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι απείλησαν μόλις στα 14 δευτερόλεπτα με μακρινό σουτ του Τσόκαϊ, ενώ βρήκαν το πρώτο τους τέρμα με αυτογκόλ του Γκρόζντικ στο 11’ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ. Άγγιξαν ξανά το γκολ στο 13’ με τον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ και πέτυχαν το 2-0 στο 23’ με δεξί πλασέ του Γερεμέγεφ από εξαιρετική ασίστ του Μπερνάρ. Ο Παλάσιος λίγο έλειψε να σκοράρει στο 30’ και το 35’ αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο γκολκίπερ της Βικτόρια απέκρουσε.

Κάτι η κόπωση απ’ τις συνεχείς προπονήσεις, κάτι οι πολλές αλλαγές, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του παιχνιδιού στο β’ ημίχρονο. Το Τριφύλλι απείλησε ξανά στο 60’ με τον Μπιλάλ, ο οποίος, μετά από ωραίες ενέργειες του Αϊτόρ και του Βαγιαννίδη, πλάσαρε στην κίνηση αλλά μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 64’ με τον Καμπετσή να ανοίγει για τον Αϊτόρ, ο οποίος με τη σειρά του σέντραρε στην καρδιά της περιοχής της Βικτόρια. Ο Μπιλάλ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Καλοσκάμης με δυνατό σουτ εκτέλεσε απ’ το ύψος του πέναλτι. Το τελικό 4-0 ήταν έργο του Μπιλάλ, ο οποίος στο 70+1’ πήρε το ριμπάουντ στην ασθενή απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ σε βολέ του Καμπετσή και σκόραρε από κοντά.

Το επόμενο φιλικό για τον Παναθηναϊκό είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (30/6, 19.00) απέναντι στη σλοβενική Ρογκάσκα.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (36’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (56’ Αϊτόρ), Χουάνκαρ (48’ Φικάι), Σένκεφελντ (48’ Κάτρης), Σιδεράς, Ρουμπέν (48’ Φρόκου), Τσόκαϊ (56’ Ζέκα), Μπερνάρ (48’ Καλοσκάμης), Μαντσίνι (48’ Καμπετσής), Παλάσιος (48’ Βαγιαννίδης), Γερεμέγεφ (48’ Μπιλάλ).