Με πίστη στο πλάνο και προσήλωση σε όσα δουλεύονται αυτό το διάστημα στις προπόνησεις, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σοβαρός στο τρίτο φιλικό της προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους, άρεσε κατά διαστήματα με το γρήγορο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και εν τέλει κυριάρχησε στο γήπεδο επί της ρουμανικής Πετρολούλ, κερδίζοντας άνετα με 2-0. Μάλιστα εκτός από τα δύο γκολ οι Πράσινοι είχαν και τρία δοκάρια, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα. Με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο, οι Πράσινοι πήραν από την αρχή τη μπάλα στα πόδια τους, έχοντας συντριπτικά υπέρ τους τα ποσοστά κατοχής. Πρώτα απώλεσαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο 13′ με τον Παλάσιος και τους Γερεμέγιεφ, Τζούριτσιτς στο 14′ και στο 15′ να σημαδεύουν το δοκάρι. Στη συνέχεια ήρθε και το γκολ στο 23ο λεπτό από έξοχο συνδυασμό που ξεκίνησε από κλέψιμο μπάλας και τακουνάκι του Τζούριτσιτς στον Κώτσιρα ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Βέρμπιτς κι αυτός βρήκε δίχτυα με πλασέ! Η Πετρολούλ απείλησε μόνο στο 17′ αλλά ο Μπρινιόλι νίκησε τον Πέτροβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές, ειδικά από το 63′ και μετά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο ίδιος ρυθμός. Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτα έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ του στο 72′ από κλέψιμο του Ζέκα που έβγαλε τετ α τετ τον Μπιλάλ αλλά αυτός σημάδεψε δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι με ωραίο συνδυασμό Κλεϊνχέισλερ, Καμπετσή, Τρουιγιέ, ήρθε το 2-0 με τον Βαγιαννίδη να σουτάρει εύστοχα από πλάγια δεξιά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (63′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (63′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς (63′ Χουάνκαρ), Μάγκνουσον (63′ Φικάι), Σιδεράς (69′ Κάτρης), Τσόκαϊ (63’ Ζέκα), Τσέριν (44′ Τρουιγιέ), Τζούριτσιτς (46′ Φρόκου, 69′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (63′ Καμπετσής), Βέρμπιτς (63’ Καλοσκάμης), Γερεμέγιεφ (69′ Μπιλάλ).

Πετρολούλ: Ζίμα, Ντούα, Γκαρούτι, Τζέφερσον (60′ Χάνιτσα), Τίκου, Παπ, Ντιομαντέ (80′ Κονσταντινέσκου), Μούσι (66′ Ραντουλέσκου), Σίλβα, Γκροζάφ, Πέτροβιτς (84′ Ραντουκάν).